Gyártók Elektromos szuperautóval áll elő a DeLorean

Elektromos szuperautóval áll elő a DeLorean

autopro.hu/D.Á. | 2022.05.08 12:19

Elektromos szuperautóval áll elő a DeLorean

Fotó: Twitter/deloreanmotorco

Május végén rántja le a leplet a DeLorean az elektromos szuperautójáról. A hamvaiból feltámadt márka EVolved névre hallgató autójának dizájnelve teljesen eltér a híres, 80-as években bemutatott DeLorean-étől. Aki már 24 órával a nagyközönség előtt látni akarja az új modellt, feliratkozhat a gyártó honlapján.

Hirdetés

Az első nyilvánosságra hozott képek alapján az autó dizájnját az aerodinamikai hatékonysággal a fókuszban alakították ki. Az autó hátulja elkeskenyedik, és különböző zsaluelemekkel tereli minél hatékonyabban a levegőt. A hátsó kerékjárati ívek extrém módon kiszélesednek, és úgy tűnik, egy felnyitható hátsó szárny is megbújik a futurisztikus hátsó lámpa felett. A régi, 80-as években bemutatott DeLorean-hoz hasonlóan az új autó is felnyíló, sirályszárny-kialakítású ajtókkal rendelkezik.

A Texas-i DeLorean Motor Company vállalatot egy brit mérnök, Stephen Wynne alapította, aki 1995-ben elnyerte a jogot a DeLorean márkanév használatához, azóta az EVolved lesz az első típus, amit elkészít a gyártó. Az eredeti, középmotoros DeLorean DMC-vel szemben az új modell sokkal inkább a luxust fogja képviselni. Nem ez az első alkalom, hogy a felélesztett márka vissza akarta hozni a DMC-t. Tavaly, 40 évvel az eredeti DMC megjelenése után az olasz Italdesign is megszellőztetett egy hasonló képet, mint amilyet most a DeLorean, így az Italdesign részvétele a Pebble Beach-en bemutatandó autó projektjében szinte biztosra vehető.

Nemzetközi együttműködés

Az Italdesign-t az autós berkekben nagy tiszteletnek örvendő Giorgetto Giugiaro alapította, aki az eredeti DMC jellegzetesen szögletes, csupasz alumínium karosszériáját is tervezte. Azt nem tudni, hű marad-e a fényezés nélküli dizájnhoz az új DeLorean, de a sirályszárnyas ajtók legalább biztosak.

Az eredeti DeLorean DMC

Az eredeti DeLorean DMC | Fotó: Facebook/deloreanmotorcompany

2016-ban a DeLorean jogot szerzett 300 autó legyártására az eredeti, 40 éves szériából, de ez a rendelkezés 2019-ben lépett csak életbe, azóta pedig nem lehet tudni róla, hogy a gyártó végre akarná hajtani ezt a tervet az EVolved projekt mellett.

Az EVolved hajtásláncának beszállítójáról nincs megerősített információ, de az Italdesign nemrég aláírt egy együttműködési megállapodást a brit Williams Advanced Engineering vállalattal. A két cég együtt fog dolgozni egy szabadon elérhető elektromosautó-platformon, amit kifejezetten kis szériákban készülő autókban lehet felhasználni, mint amilyen az új DeLorean is lesz.

Tavaly decemberben a DeLorean kijelölte Joost De Vries-t, a Karma luxusautó-márka korábbi értékesítési vezetőjét vezérigazgatójává, akivel a szintén a Karma-tól átigazoló Troy Beetz mellett fog dolgozni. Stephen Wynne, a márka feltámasztója továbbra is az eredeti DMC-k tulajdonosait kiszolgáló üzletág vezetője lesz — számolt be az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink