Gyártók Elektromos minibuszt dobhat piacra a Volvo

Elektromos minibuszt dobhat piacra a Volvo

autopro.hu/F.M. | 2023.01.19 09:21

Elektromos minibuszt dobhat piacra a Volvo

A Zeekr 009 utódját a Volvo készítheti el | Fotó: Zeekr

A Volvo még az idén piacra dobhat egy elektromos minibuszt. Az új modellt a kínai piacra szánják, ahol 2023 végén a szintén a Geely konszernből származó Zeekr márka 009-es modelljét, egy elektromos minibuszt váltana a Volvo újdonsága.

Hirdetés

A hírről kínai források számoltak be egy prezentáció alapján, amiben az aktuális és hamarosan bemutatásra kerülő svéd elektromos modelleket sorakoztatták fel. Ebben a Volvo XC40 és a C40, illetve az érkező EX90 mellett egy „EX90 Excellence” néven ismert modell (egy külön Kína számára tervezett hosszított verzió) és egy kis elektromos SUV (valószínűleg az EX30) szerepelt. Ezeken felül pedig egy minibusz is volt a felhozatalban.

A Car News China című lap abból indul ki, hogy az új modell a Zeekr 009-es platformját és hajtását örökli, ám egyedi dizájnt kap. A platform ez esetben a Geely anyakonszerntől származik majd – a 009 a SEA platformra épül. A nemrég gyártásba került szériamodell Zeekr 009 két akkumulátorral kapható, 116 vagy 140 kilowattórás kapacitással.

Meghajtás terén egy 400 kilowatt teljesítményű összkerékhajtású, két villanymotorral ellátott járműről van szó. Azt, hogy a Volvo változtatás nélkül követi-e ezeket a megoldásokat, még nem ismert, ahogy az sem, hogy Kínán kívül kapható lesz-e a modell – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink