Gyártók Elektromos kabrióval próbálkozik a BMW Csoport

Elektromos kabrióval próbálkozik a BMW Csoport

autopro.hu/P.B. | 2022.07.18 14:21

Elektromos kabrióval próbálkozik a BMW Csoport

Fotó: Mini Pressroom

A BMW Csoporthoz tartozó Mini kabrióként is bemutatta tisztán elektromos modelljét, a Mini Cooper SE-t. Egyelőre egy egyszeri koncepcióról van szó, de úgy tűnik, van remény egy sorozatmodellre is belőle.

Hirdetés

A BMW közlése szerint a kabrió Mini egyelőre egy egyedülálló példány, amely megmutatja, hogyan folytatódhat a teljesen elektromos prémium márka felé vezető út, és milyen lehet a sportos, szabadidős tevékenységre szánt elektromos autó.

Az egyszeri modell ugyanazokat a hajtáselemeket használja, mint az ismert háromajtós sorozatgyártású verzió. Az első tengelyen elhelyezett villanymotor teljesítménye 135 kilowatt, álló helyzetből 100 kilométer/órára 7,7 másodperc alatt gyorsul, a WLTP szerint hatótávolsága pedig 230 kilométer. A német autógyártó szerint ennek az elektromos kabriónak a „márkára jellemző gokart érzést” kellene átvinnie az elektromos mobilitás világába.

A kabrió tető alkatrészei is standard alkatrészek, amelyek a cég belső égésű motoros kabrióiból ismertek. A textil puhatető 18 másodperc alatt teljesen elektromosan nyitható vagy zárható.

Amerikában lehet megnézni

Az egyszeri autó az Egyesült Államokban hagyománynak számító „Mini Takes the States” közösségi rendezvény alkalmából épült, amely a Vermont állambeli Burlington és a dél-karolinai Greenville-Spartanburg közötti kanyargós utakon zajlik

A Minivel kapcsolatban érdekesség, hogy a kínai kooperációban készülő elektromos változatot az Egyesült Államok piacára is exportálnák, ugyanis a modell iránt nagy az érdeklődés az országban – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink