Gyártók Elektromos formában élhetnek túl a Renault klasszikusai

Elektromos formában élhetnek túl a Renault klasszikusai

autopro.hu/F.M. | 2023.01.29 08:18

Elektromos formában élhetnek túl a Renault klasszikusai

Fotó: Pörge Béla

A Renault lehetővé teszi a klasszikus 4-es, 5-ös és Twingo modellek elektromos átalakítását. Ennek érdekében az autógyártó az R-FIT-tel kooperál: a cég az oldtimer klasszikusok elektromos megújításra specializálódott MCC Automotive vállalat márkája.

Hirdetés

Elsőként február elsején juthatnak hozzá az érdeklődők a Renault 4-es átalakított változatához 11.900 eurós (áfával és teljes felszereltséggel) árral továbbá két év garanciával. Így az R4-est egy 48 kilowattos elektromos motor teszi újra fiatallá, egy 10,7 kilowattórás lítium-vasfoszfát akkumulátor társaságában, amelyek együtt 80 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé. A felújított klasszikus otthoni hálózati áramról (16 amper, 220 volt) feltölthető három és fél óra alatt.

A Renault 5 átalakulása 2023 szeptemberére várható, a Twingo újjászületésére pedig még nem neveztek meg céldátumot.

Érdekesség, hogy a Renault 4-es és 5-ös az elkövetkező években tisztán elektromos formában, új modellként is megszületik majd, míg a Twingónak jelenleg is gyártják az újabb verzióját. Az elektromos Renault 5-ös sorozatgyártásba kerülő verzióját a franciák 2024-re ígérik.

Látványos bemutató

A három feljavított modellt a Renault a párizsi oldtimer vásáron szeretné bemutatni. Az eseményt idén február elseje és ötödike közt rendezik meg. A csatolt közlemény szerint az új átalakítások rendelkeznek a francia autómobil-, motorkerékpár-, és kerékpárügyi szervezet tanúsítványaival és „megfelelnek a márka standard biztonsági elvárásainak”. A műszerfal egy akkumulátortöltöttség-jelzővel bővül, a váltó és a súlyeloszlás pedig marad a régi.

„Nagyon örülünk annak, hogy a klasszikus autók szerelmesei és a fiatal generáció képviselői is vezethetik klasszikus, de immár elektromos Renault 4-es, 5-ös vagy Twingo modelljeinket” – nyilatkozta Hugues Portron, a The Originals Renault – la collection igazgatója.

Máshol is lehet az átépítésnek tere

A belső égésű modellek elektromossá való átépítésével a Renault a haszonjárművek ágazatában is megpróbálkozik: az elmúlt évben a gyártó stratégiai megállapodást kötött a Phoenix Mobilityvel, a könnyűhaszonjárművek átalakításával kapcsolatban.

A Renault egy tavalyi sajtóeseményen már hangsúlyozta, hogy a belső égésű motorral rendelkező járművek elektromos hajtással való utólagos felszerelése „kereskedelmi szempontból vonzó alternatíva az egyenértékű új jármű megvásárlásával”, és egyben segíti az elektromobilitás terjedését – írja az electrive.net.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink