Gyártók Elektromos autóknak épít gyárat a Hyundai

Elektromos autóknak épít gyárat a Hyundai

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.13 06:17

Elektromos autóknak épít gyárat a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Center

Kifejezetten elektromos autók gyártására épít üzemet Dél-Koreában a Hyundai. Három évtized után ez lesz az első gyár, amit a Hyundai otthon épít. A termelés 2025-ben kezdődik.

Hirdetés

Májusban a Hyundai Motor Csoport bejelentette, hogy 63 billió won-t (19,53 billió forint) fektetnek be Dél-Koreában 2025-ig. A Hyundai szakszervezeti dolgozói Dél-Koreában megszavazták, hogy négy év után először fognak sztrájkolni a magasabb fizetésekért. A dolgozók nem voltak elégedettek azzal sem, hogy a vállalat túl sok pénzt fektet be külföldön.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor utoljára 1996-ban nyitott autógyárat az országban. A szakszervezetek által kifogásolt külföldi befektetések egyike például az 5,5 milliárd dollárból (2271,5 milliárd forint) épülő grúziai elektromosautó- és akkumulátorgyár, amelyet 2023-ban kezdenek építeni, és a tervek szerint 2025-ben fogja elkezdeni a termelést.

Chang Moon-su, az autógyártó Hyundai Motor Securities alvállalatának elemzője szerint mivel számos piacon előbb-utóbb betiltják a belső égésű motoros autókat, a vállalat túlélése érdekében elengedhetetlenek az elektromosautó-gyárak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink