Gyártók Eldőlt, hol építi meg új gyárát a Tesla

Eldőlt, hol építi meg új gyárát a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.07.23 16:20

Eldőlt, hol építi meg új gyárát a Tesla

Fotó: Tesla

Elon Musk bejelentette, hogy Austinban építi majd fel a Tesla a legújabb üzemét, amiben a Cybertruck gyártása fog folyni. Az 1,1 milliárd dolláros beruházásért Oklohama állam is harcolt, ám végül Texas lett a befutó. A Cybertruck mellett a Tesla első haszongépjárműve, a Semi is itt készül majd.

Hirdetés

Elon Musk bejelentésével eldőlt, hogy a Tesla Cybertruck gyártása Texasban, Austin mellett zajlik majd. Musk a bejelentésben kiemelte, hogy a jövőben fontolóra fogják majd venni, hogy Tuslában is épüljön egy üzeme a Teslának: Tusla volt Austin vetélytársa az új gyár helyszínéért folytatott küzdelemben.

Korábban Texas komoly adókedvezményeket szavazott meg a Teslának, hogy Austinban épülhessen fel a gyár. Az adókedvezmények teljes összege megközelíti a 65 millió dollárt.

Idén megkezdődhetnek a munkáltok

A Tesla még 2020 harmadik negyedévében megkezdené az Cybertruck pickup gyártásának helyszínéül is szolgáló új egység munkálatait. Az autógyár ötezer, többségében alacsony képzettséget igénylő új munkahelyet teremtene.

Greg Abbot Texas kormányzója üdvözölte a döntést, a Teslát pedig a világ egyik legizgalmasabb és leginnovatívabb cégének nevezte – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink