Gyártók Egyre nagyobb bajban a Boeing

Egyre nagyobb bajban a Boeing

autopro.hu/B.A. | 2019.12.19 14:21

Egyre nagyobb bajban a Boeing

Leminősítették a Boeing adósbesorolását. A Moody´s Investors Service A3-ra rontotta a vállalat adósbesorolását a 737 Max típusú repülőgépek ügye miatt.

Hirdetés

A 737 Max-ok gyártásának leállítása, a kártérítésekből fakadó pénzügyi veszteségek, illetve a reputációs kockázat miatt változtatott a Moody's a besoroláson. Az osztályzat még mindig messze a befektetésre ajánlott kategóriába esik, még három osztályzat (Baa1, Baa2, Baa3) van alatta ebben a kategóriában – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Felfüggesztés

A hét elején jelentette be a Boeing, hogy januártól felfüggesztik a 737 Max típusú repülőgépek gyártását – számolt be az autopro.hu is.

A chicagói székhelyű vállalat átmeneti időre függeszti fel a 737 Max típusú gépek előállítását, miután öt hónap leforgása alatt két ilyen gép is lezuhant.

Közleményében a vállalat bejelentette, hogy a gyártás felfüggesztése "kevéssé akasztja meg a hosszú távú termelést és az alkatrészgyártást". A döntéshez egy sor tényezőt figyelembe vettek, köztük azt is, hogy egyelőre nem tudni, a szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) mikor adja meg az engedélyt e típusok újbóli forgalomba állítására.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink