Gyártók Egyre jobban fogynak hazánkban az elektromos BMW-k

Egyre jobban fogynak hazánkban az elektromos BMW-k

autopro.hu | 2023.08.15 16:19

Egyre jobban fogynak hazánkban az elektromos BMW-k

Fotó: BMW PressClub Magyarország

A BMW Group a fenntarthatósági stratégiájának alappilléreként tekint az elektromobilitásra, ennek megfelelően a vállalatcsoport kiemelt figyelmet fordít az emissziómentes modellek fejlesztésére és népszerűsítésére. A BMW legkisebb Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének tisztán elektromos meghajtású változata, a BMW iX1, valamint a technológiai zászlóshajója, a BMW iX most egyaránt kedvezőbb feltételek mellett rendelhető, mint a piaci bevezetésük idején.

Hirdetés

A Magyarországon 2023 októberében debütáló BMW i5 megjelenésével a BMW Group minden főbb szegmensében legalább egy teljesen elektromos meghajtású modellt elérhetővé tesz ügyfelei számára. A vállalatcsoport az elektromos mobilitás térnyerésével számol a következő években, dinamikusan növekvő értékesítési mutatókkal. A BMW Group tavaly a célkitűzéseknek megfelelően megduplázta a tisztán elektromos meghajtású modellek éves globális értékesítési mennyiségét, idei célja az, hogy a globálisan értékesített modelljeinek 15 százalékát zéró emissziójú modellek adják ki. A vállalatcsoport 2024 végéig legalább minden ötödik, 2025 végére minden negyedik, 2026 végére pedig körülbelül minden harmadik új modelljét tisztán elektromos meghajtással tervezi értékesíteni. A jelenlegi értékesítési trendek mentén az emissziómentes modellek 50 százalékos részesedése a BMW Group globális értékesítésben akár 2030 előtt megvalósulhat. Ennek megfelelően folyamatosan zajlik a gyártási hálózat szisztematikus átalakítása és az üzemek bővítése komoly befektetések eszközölésével. A vállalatcsoport nemrég jelentett be egy 200 millió eurós befektetést a dél-afrikai gyárának elektrifikációjába, azt megelőzően pedig egy 800 millió euró értékű befektetést, melyet a mexikói San Luis Potosí városában működő üzem fejlesztésére és egy nagyfeszültségű akkumulátor-összeszerelő üzem építésére fordít. A BMW Group bizakodva tekint az új, tisztán elektromos meghajtású modellgenerációjára, a Neue Klasse-ra, melynek legelső, sorozatgyártású modelljei 2025-ben készülnek majd el a BMW Group debreceni gyárában.

Egyre nagyobb az elektrifikált új autók aránya

A vállalatcsoport kiváló úton halad az egész éves értékesítési növekedés felé az emissziómentes modellek tekintetében. A BMW hazai képviselete jelentősen növelte az elektromos modellek regisztrációját 2023 első felében: a vállalatcsoport ügyfeleinek 13 százaléka döntött a teljesen elektromos meghajtású modellek mellett, amely 400 darab modell regisztrációját jelentette. A legnépszerűbbek a tavalyi évhez hasonlóan a BMW iX (116 darab), a BMW iX3 (95 darab), a BMW i4 (77 darab) illetve az új BMW iX1 (39 darab), valamint a MINI Cooper SE (59 darab) modellek voltak.

A BMW X modellcsalád belépő szintű tagja, a BMW X1 harmadik generációja markánsabb formanyelvvel, bőségesebb helykínálattal és továbbfejlesztett digitalizációval mutatkozott be tavaly nyáron. A tisztán elektromos meghajtású modellváltozat, a BMW iX1 a lebilincselő vezetési élményt és a modern sokoldalúságot az emissziómentes mobilitás lehetőségével párosítja.

A jövő hírnöke

A BMW iX a BMW Group első modellje, amely a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki alapját. A technológia zászlóshajó fejlesztési és gyártási folyamatait minden részletre kiterjedő fenntarthatósági szemlélet övezi, a nyersanyagok kitermelését szabályozó szigorú környezetvédelmi és emberjogi elvárások betartásától kezdve, a megújuló erőforrások felhasználásával előállított energián keresztül, egészen az újrahasznosított anyagok széleskörű alkalmazásáig.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink