Gyártók Egymásnak estek a kínai autógyártók

Egymásnak estek a kínai autógyártók

autopro.hu/V.R. | 2023.05.26 06:22

Egymásnak estek a kínai autógyártók

Fotó: Facebook/BYDUSA

A Great Wall Motor nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy jelentést nyújtott be Kína illetékes hatóságaihoz a BYD ellen, amelyben azt állítja, hogy az elektromos járműóriás két legkelendőbb hibrid modellje nem felel meg az ország kibocsátási előírásainak.

Hirdetés

A kínai székhelyű Great Wall Motor közösségi médián megosztott nyilatkozatában közölte, hogy április 11-én dokumentumokat nyújtottak be az ökológiai és környezetvédelmi minisztériumhoz, az ipari és információs minisztériumhoz, valamint a legfőbb piaci szabályozó hatósághoz, amelyek szerint a BYD nem teljesítette a szennyezőanyag-kibocsátási normákat két hibrid modelljénél.

Ez egy ritka, nyilvános vád a Great Wall Motor részéről, amely nyílt harcba sodorta a két vállalatot. A BYD azt válaszolta, hogy termékei megfelelnek a kínai szabványoknak. Továbbá az autógyártó hozzátette: „Határozottan ellenezünk mindenfajta tisztességtelen versenymagatartást, és fenntartjuk a perlés jogát”.

Nincsenek bizonyítékok

A Reuters jelentése szerint a Great Wall Motor azzal vádolta meg a BYD-et, hogy a Qin Plus és Song Plus plug-in hibridekben nem nyomás alá helyezett üzemanyagtartályokat használt, melyekből a folyadék gyorsabban elpárologhat, mint a nagynyomású tartályokból. Állításaikat nem támasztották alá bizonyítékokkal.

A tartályok túlnyomásos működése azért megkövetelt a plug-in hibridek esetében, mert ezeket a járműveket úgy tervezték, hogy időnként csak elektromos árammal működjenek, ami azt jelenti, hogy az üzemanyag hosszabb ideig marad a tartályban, mint egy normál belső égésű motorral hajtott jármű esetében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink