Gyártók Egyedülálló tesztüzemet nyitott az Iveco Bus

Egyedülálló tesztüzemet nyitott az Iveco Bus

autopro.hu/V.M. | 2023.09.27 08:22

Egyedülálló tesztüzemet nyitott az Iveco Bus

Fotó: Iveco Group

Az Iveco Bus hivatalosan is megnyitotta az E-Bench nevet viselő tesztüzemét, ahol elektromos buszokat és azok alkatrészeit fogják tesztelni. A vállalat szerint a létesítmény egész Európában egyedülállónak számít.

Hirdetés

Az autóbuszgyártó a franciaországi Vénissieux városában található kutatás-fejlesztési központjában létesítette az új tesztüzemet, ahol gyakorlatilag bármilyen környezeti viszonyokat szimulálva tesztelhetik a járműveket.

Az Iveco Bus 6,2 millió euró befektetésével építette fel az új létesítményt, ami július óta áll üzemkész állapotban. A falakon belül fékpadok, klímakamrák, az egyes komponensek önálló tesztelésére szolgáló cellák, illetve több részegység összekapcsolt egészként vizsgálatára alkalmas kamrák is vannak.

Ezenfelül kész járművek, illetve azok teljes mértékben működőképes modelljeinek tesztelése is lehetséges. A fő, egyben szélcsatornaként is szolgáló tesztkamrában a fékpadra helyezett járműveket -15 és +55 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban tesztelhetik.

Az Iveco Bus közleménye szerint akkumulátoros elektromos és hidrogénhajtású modellek tesztelésére egyaránt alkalmas az új létesítmény.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink