Gyártók Egyből kettő akkugyárat is építene a Hyundai

Egyből kettő akkugyárat is építene a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.11.29 08:22

Egyből kettő akkugyárat is építene a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A koreai Hyundai Motor és LG Energy Solution kettő közös akkumulátorgyár Egyesült Államokban felépítésének lehetőségét is vizsgálják sajtóértesülések szerint.

Hirdetés

A közös vállalat alá tartozó üzemeket Georgia államba telepítenék, ami a Hyundai új elektromosautó-gyárának is otthont fog adni. A kettő akkugyár egyenként 35 gigawattóra éves gyártási kapacitással rendelkezne, ez egymillió e-autó legyártásához elegendő – áll a tervekről elsőként tudósító Dailian beszámolójában.

Az új gyárak megkönnyítenék a Hyundai-nak, hogy teljesítse azon új amerikai előírásokat, melyek szigorú származási követelményekhez kötik a villanyautókra járó állami vásárlási kedvezményeket.

Az amerikai törvények szerint 2023-tól az akkumulátorok kritikus anyagainak legalább 40 százaléka az Egyesült Államokból vagy annak szabadkereskedelmi partnereitől kell, hogy származzon ahhoz, hogy egy e-autóra igénybe lehessen venni a nagy összegű adójóváírást. 2027-re az előbbi arány 80 százalékra nő – emlékeztet cikkében a Reuters.

Ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Hyundai állítólag az SK On akkumulátorgyártóval közösen is felhúzna egy akkugyárat Georgia államban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink