Gyártók E-teherautós márkát alapított a Daimler Truck

E-teherautós márkát alapított a Daimler Truck

autopro.hu/V.M. | 2023.04.28 14:19

E-teherautós márkát alapított a Daimler Truck

Fotó: Daimler Truck Media Site

A Daimler Truck hivatalosan is elindította Rizon márkáját az Egyesült Államok piacán. Az új brand kínálatában közepes teherbírású tisztán elektromos tehergépkocsik lesznek megtalálhatóak.

Hirdetés

Az elektromos teherautók a mai napig nem tudtak érdemi piaci részesedést kihasítani magasabb áruk és a töltőhálózat hiánya miatt. Ugyanakkor a gyártók igyekeznek korán megvetni lábukat az új piacszegmensben, ami a kibocsátási szabályok szigorodásával erőteljes növekedés elébe néz.

A Rizon teherautóit lítium-vasfoszfát akkumulátorokkal fogják gyártani 2023 harmadik hónapjától kezdődően. A forgalmazás a következő, idei utolsó negyedévben indul.

Kiváló lehetőség

Karl Deppen, a Daimler Truck ázsiai régióért felelős vezetője a Rizon bevezetésével kapcsolatos sajtótájékoztatóan kifejtette, hogy az akkumulátoros elektromos teherautók iránti kereslet növekvőben van a dízelvariánsokhoz mérten csendesebb és kényelmesebb üzemelésüknek köszönhetően.

„Hatalmas elmozdulás van a lokálisan kibocsátásmentes és akkumulátoros elektromos járművek irányába, és ez kiváló lehetőség” – tette hozzá Deppen.

A beépített akkumulátortól függően a Rizon teherautói 121-177 kilométeres, illetve 177-257 kilométeres hatótávolsággal fognak rendelkezni. A Reuters beszámolója szerint az elsődleges célcsoportot a városi kiskereskedelmi logisztikával, az „utolsó mérföld” típusú áruszállítással, illetve a közüzemi munkálatokkal foglalkozó szervezetek fogják jelenteni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink