Gyártók E-hajtásoknak szentelt üzemet nyitott az Iveco

E-hajtásoknak szentelt üzemet nyitott az Iveco

autopro.hu/V.M. | 2022.10.20 08:19

E-hajtásoknak szentelt üzemet nyitott az Iveco

Fotó: Iveco Group Newsroom

Az Iveco Csoport hajtásláncok gyártásával foglalkozó tagja, az FPT Industrial megnyitotta új üzemét Torinóban. A létesítményben kizárólag elektromos hajtások elemeit fogják készíteni.

Hirdetés

Az összesen 15 ezer négyzetméteren elterülő üzem, mikor már teljes kapacitáson fog termelni, 200 főnek fog megélhetést nyújtani. Ők minden évben több mint 20 ezer elektromos tengelyt és több mint 20 ezer akkumulátort lesznek képesek összeszerelni.

A tengelyeket nehéz tehergépjárművekbe, többek között a Nikola és az Iveco együttműködésében készülő Nikola Tre nyerges vontatóba, míg a kompakt akkumulátorokat kistehergépkocsikba és kisbuszokba fogják beépíteni.

Az új gyár jól tükrözi az Iveco azon törekvését, hogy felzárkózzon az elektromos hajtású haszonjárművek fejlesztésében és gyártásában. A vállalat 2024-re elektromos és üzemanyagcellás nehéz tehergépkocsikat is kínálni szeretne.

Klímasemleges működés

A torinói az Iveco Csoport legelső karbonsemleges üzeme. Ezt saját szélerőművek és napkollektorok működtetésével, megújuló forrásból származó energia beszerzésével, illetve az emisszió kiváltására szolgáló karbonkreditek vásárlásával éri el az új egység.

A fenntarthatóság mellett a termelékenységhez, a minőséghez és a biztonsághoz Ipar 4.0-lás megoldások, mint például virtuális valóság, intelligens szenzorok, kooperatív robotok, szimulátorok és hőkamerák járulnak hozzá az Iveco közleménye szerint.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink