Gyártók Digitális üzemeltetést lehetővé tévő alkalmazást indít buszaihoz az MAN

Digitális üzemeltetést lehetővé tévő alkalmazást indít buszaihoz az MAN

autopro.hu/P.B. | 2020.10.30 09:23

Digitális üzemeltetést lehetővé tévő alkalmazást indít buszaihoz az MAN

Fotó: Pörge Béla

Még az idén elindítja a digitális üzemeltetési platformját az MAN, melynek neve eManager. Az alkalmazás segítségével az elektromos buszok üzemeltetői nyomon követhetik a buszok akkumulátorainak töltöttségi állapotát, az utastér hőmérsékletét, valamint akár távolról is tölthetik a járműveket.

Hirdetés

Az eManager szolgáltatást az MAN a 2020-as Lion’s City E buszokhoz biztosítja. Az ilyen autóbuszokat üzemeltető cégek távolról ellenőrizhetik a járművek akkumulátorának töltöttségi fokát, az akkumulátorok és az utastér hőmérsékletét, illetve egyéb olyan információkat is lekérhetnek, amiből esetleges hibákra lehet következtetni.

Az applikáció lehetővé teszi azt is, hogy indulás előtt töltsenek a buszokon, ha például úgy látszik, nem lenne elég energiájuk egy adott járat teljesítésére akár forgalmi okok miatt.

Az eManager segítségével a szervizeléseket is ütemezni tudják az üzemeltetők – írja az electrive.com.

Már létezik hasonló szolgáltatás

Az eManager által nyújtott lehetőségekhez hasonlókat kínál a Daimler az eCitaro modellhez, annak az applikációnak a neve OMNIplus. Utóbbi egyes funkcióit élőben is megtekintettük az eCitaro debreceni tesztjén, erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Az ilyen applikációk legnagyobb előnye a buszüzemeltetés hatékonyabbá tétele, aminek köszönhetően jobban megéri elektromos buszokból álló flottákat üzemeltetni.

Kiemelt Partnereink