Gyártók Csúszik a Volvo következő e-autója

Csúszik a Volvo következő e-autója

autopro.hu/P.B. | 2023.05.15 09:19

Csúszik a Volvo következő e-autója

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

El kell tolnia az EX90 gyártását a Volvónak. A kínai kézben lévő svéd OEM szerint a szoftverfejlesztés miatt van több időre szükség az elektromos SUV sorozatgyártásának megkezdéséhez. Aki ilye autót akar, annak még várnia kell.

Hirdetés

A Volvo Cars közleményben jelentette be, hogy elhalasztotta új, teljesen elektromos SUV, az EX90 gyártásának megkezdését. A gyártónak több időre van szüksége a szoftver fejlesztéséhez és teszteléséhez. Ezért a gyártás korábban tervezett beindítása módosul, most már 2024 első felében kell megtörténnie.

A gyártó közleménye szerint az EX90 elektromos SUV egy új korszak kezdetét jelenti a Volvo számára, és egyben a járművek új generációjának kezdetét is - ez vonatkozik a hardverre és a szoftverre egyaránt.

Az EX90 iránti kereslet továbbra is magas, többek között ezért sem szeretne semmit elsietni a Volvo, és az első naptól kezdve biztosítani akarja a jármű magas minőségét – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink