Gyártók Csökkenő eladásokkal is magabiztos a BMW

Csökkenő eladásokkal is magabiztos a BMW

autopro.hu/V.M. | 2023.04.11 15:16

Csökkenő eladásokkal is magabiztos a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Az első negyedévben a BMW Csoport eladásai elmaradtak az egy évvel korábbitól, ennek ellenére a bajor központú autógyártónál továbbra is hisznek abban, hogy az teljes évben képesek lesznek felülmúlni tavalyi teljesítményüket.

Hirdetés

A BMW Csoport 588.138 járművet szállított ki 2023 első három hónapjában, ami 1,5 százalékkal kevesebb, mint 2022 első negyedévében.

A vállalat eladásai jelentősen, 6,6 százalékkal estek vissza Kínában, a világ legnagyobb autópiacán. Mindazonáltal ez azt is jelenti, hogy a BMW értékesítései az átlagnál sokkal kisebb csökkenést mutattak, a vizsgált időszakban ugyanis a teljes kínai újautó-piac volumene 13,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Európában 1,9 százalékos eladáscsökkenést regisztrált az autógyártó, mely a visszaesést nagyrészt az oroszországi termelés és az oda irányuló export leállításával magyarázta.

Míg a kettő előző nagy piacán a BMW Csoport számai romlottak, addig az Egyesült Államokban 11,4 százalékkal növelni tudta eladásait, közel 90 ezerre.

Így is növekedést várnak

A BMW a mostani üzleti környezetet „kihívásokkal teliként” jellemzi a negyedéves eredményeiről szóló közleményében. Ennek és az eladások csökkenésének ellenére a vállalat bízik abban, hogy idén több járművet értékesít, mint tavaly. „A BMW Csoport jó úton jár ahhoz, hogy a teljes 2023-as évben kis mértékben növelje értékesítését” – fogalmazott Pieter Nota, a BMW ügyfelekért, márkákért és értékesítésért felelős igazgatója.

A Reuters beszámolója szerint Pieter Nota úgy véli, a növekedés fő hajtóerejét a teljesen elektromos járművek és a magas árkategóriájú prémium modellek fogják képezni.

Az első negyedében a BMW Csoport 83,2 százalékkal 64.647 darabra növelte a teljesen elektromos járművek értékesítését.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink