Gyártók Csöbörből vödörbe került az Aston Martin

Csöbörből vödörbe került az Aston Martin

autopro.hu/B.B. | 2016.06.28 10:54

Csöbörből vödörbe került az Aston Martin

A több szempontból is rendkívül rossz 2015-ös év után még a brexit is rátesz egy lapáttal a patinás brit gyártó problémáira.

Hirdetés

Közzétette 2015-ös üzleti adatait az Aston Martin: az adózás előtti veszteség közel 128 millió fontot tett ki. 2014-ben sem ment túl jól az autógyártó szekere, akkor 71,8 millió fontos mínusszal zárták az évet. A tavalyi volt sorozatban az ötödik év, amikor nem hogy nem termelt nyereséget a gyártó, de az értékesített autók száma is csökkent, írja az Automotive News.

A gyártó tavaly 3615 személykocsit értékesített, míg ugyanez az adat egy évvel korábban még 3661 darab volt. A visszaesés különösen rossz abból a szempontból, hogy a gyártó vezérigazgatója, Andy Palmer tavaly októberben még arról számolt be a Reutersnek, hogy a 2014-esnél valamivel több autó eladását tervezik.

Ami a jelenlegi üzleti évet illeti, az eladások egyelőre a tavalyihoz hasonlóan alakulnak. A gyártó ugyanakkor bizakodik, hiszen hamarosan megjelenik a szalonokban az új DB11 modell. Ezen felül komoly befektetéseket is végrehajtottak, az új DBX crossover például Walesben készül majd. A kérdés már csak az, hogy az amúgy sem túl rózsás helyzetet mennyire súlyosbítja az Európai Unió elhagyása.

Kiemelt Partnereink