Gyártók Családi autóból elektromos SUV Renault módra

Családi autóból elektromos SUV Renault módra

autopro.hu/P.B. | 2023.09.05 08:18

Családi autóból elektromos SUV Renault módra

Fotó: Renault

Hallgatva az idők szavára, a Renault SUV-t csinált egy korábbi családi autójából. A tágas utasteréről nevezetes Scénic elektromos SUV-ként sem lesz szűkös, és talán ebben a kivitelbe többet fognak belőle eladni, mint családi autóként valaha.

Hirdetés

A Renault a Müncheni Autószalonon mutatja meg az új Scénic E-Tech-et, a modellt 2024 elejétől 45 ezer eurós becsült áron fogja forgalomba hozni a francia OEM. A Scénic-nek a nevét leszámítva nem sok közös vonása van elődjével: ehelyett inkább a VW ID.4 vagy a Škoda Enyaq közvetlen versenytársa lesz elektromos SUV-ként.

A rendelkezésre álló hely azonban a régi időket idézi: a 4,47 méter hosszú, 2,79 méter tengelytávval és 1,57 méteres magassággal rendelkező autó utasterében nemcsak a térdnek és a fejnek van elég hely mindkét sorban. Ezen felül olyan csomagtartót is kínál a modell, amely 545-1607 literrel igazolja a nevét, nem beszélve a 40 literes tárolóhelyet kínáló, fenntartható vonalvezetésű utastérről.

Számos egyéb apró, okos megoldás teszi még nagyobbá a belteret: ilyen például a forgatható kara bal és a jobb ülésekhez, a 3,6 literes tárolóhely az okostelefonok és táblagépek számára, a kihajtható állványok az elektronikus játékok számára, vagy a két pohártartó és a két USB-C port.

Az új Scenic műszaki alapja a Mégane E-Tech lapos platformja, amelyben 60 vagy 87 kilowattórás akkumulátorok vannak. Ez 430 vagy 620 kilométeres hatótávolságot jelent, a töltés legfeljebb 22 kilowattóra váltóárammal vagy maximum 150 kilowattóra egyenárammal lehetséges. A villanymotor az autó elején helyezkedik el, amely konfigurációtól függően 170 vagy 220 lóerő teljesítményű.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink