Gyártók Charlestonban bővít a Mercedes

Charlestonban bővít a Mercedes

Panker Gergő | 2015.03.19 09:16

Charlestonban bővít a Mercedes

A Mercedes-Benz múlt héten bejelentette, hogy 500 millió dollárból új üzemet épít a Dél-Karolina állambeli Charlestonban, ahol a növekvő kereslet kielégítésének érdekében kisbuszokat gyártanak majd.

Hirdetés

A charlestoni gyár az észak-amerikai piacra készülő következő generációs Sprinter modellt gyártja majd. A német gyártó szerint az új üzem 1300 munkahelyt teremt, és ezzel a régió legnagyobb munkáltatójáva lesz.

A 800 ezer négyzetméteres területen elterülő gyár egy karosszérialakatos-műhelyt, egy festőműhelyt, valamint egy összeszerelő-üzemet foglal majd magába.

A Mercedes Sprinter amerikai gyártása rengeteg előnnyel jár majd a német vállalat számára

A Mercedes szerint az Egyesült Államok a világ egyik legnagyobb kisbuszpiaca, ám a magas importvámok és az importtal járó komplex szétszerelelési folyamatok miatt a Sprinterek Németországból való behozatala súlyos hátrányt jelent a vállalatnak.

Az új üzem segítségével azonban a gyártó a költségek és a kiszállításhoz szükséges idő csökkentése mellett képes lesz kielégíteni a modellre irányuló növekvő keresletet is.

Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz kisbuszokért felelős vezetője elmondta: – Félmillió dollárt fektetünk egy csúcstechnológiájú kisbuszgyár felépítésébe itt, Charlestonban. Az üzem kulcsfontosságú szerepet játszik majd a rendkívül dinamikusnak számító dél-karolinai kisbuszpiacot érintő növekedési terveinkben – hangsúlyozta Mornhinweg, majd hozzátette: – Charleston egy remek helyszín az új üzem felépítéséhez. A régió rengeteg képzett munkással, egy sűrű beszállítói hálózattal, valamint kiváló logisztikai infrastruktúrával rendelkezik, például remekül elérhető a közeli kikötő is.

Via automotive-business-review.com

Kiemelt Partnereink