Gyártók Célba érhet végre a Faraday Future?

Célba érhet végre a Faraday Future?

autopro.hu/V.M. | 2022.12.19 08:18

Célba érhet végre a Faraday Future?

Fotó: Faraday Future

A régóta pénzügyi problémákkal küzdő Faraday Future új időpontot tűzött ki első autója gyártásának és kiszállításainak megkezdéséhez, ezenkívül azt is közölte, hogy tárgyalásokat folytat befektetőkkel újabb jelentős összegű források biztosításáról.

Hirdetés

A Tesla-rivális az új menetrend szerint 2023 márciusának végén kezdi meg első autója, a tisztán elektromos FF91 gyártását saját üzemében. Ezt a következő hónapban fogja követni a kiszállítások elindítása.

A vállalat évek óta pénzügyi gondokkal küzd, és már többször is elhalasztani kényszerült luxusautója gyártásának megindítását. Az ősz elején 100 millió dollárt tudott bevonni, ami azonban igényeinek alig harmadát fedezte. Mostani közlése szerint jelenleg 170 millió dollár további forrás biztosításáról folytat tárgyalásokat.

A legfrissebb hírek előzménye, hogy a Los Angeles-i vállalat változásokat jelentett be igazgatóságában azt követően, hogy sikkasztás ügyében belső vizsgálat folyt, illetve, hogy egyik befektetője kettő igazgatósági tag leváltását követelte.

Hasonlóan más elektromos autókat fejlesztő startupokhoz, a Faraday Future-t is megviselte az elszabaduló infláció és a befektetők óvatosabbá válása, ami megnehezítette a tőkéhez jutást. A cég részvényeinek értéke több mint 90 százalékkal csökkent idén, jóval darabonkénti egy dollár alá – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink