Gyártók Buszgyártásba fog Katar, Európába is exportálnának

Buszgyártásba fog Katar, Európába is exportálnának

autopro.hu/P.B. | 2021.03.10 11:18

Buszgyártásba fog Katar, Európába is exportálnának

Fotó: Twitter/YutongGlobal

Hét év alatt 1500 elektromos buszt gyártanának Katarban. A buszokat a Közel-Kelet mellett Dél-Amerikába, Afrikába és Európába is exportálnák a tervek szerint. A buszgyártás a 2022-es labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódóan indulhat be jövő év végén.

Hirdetés

Fahad Saad al-Qahtan, a Mowasalat tömegközlekedési vállalat vezérigazgatója az arab sajtónak elmondta, hogy jelenleg az első fázisban vannak az előkészületi munkálatokkal, de a második fázisban már elindulhat a dizájn tervezése is, míg a gyártás beindítása jelenti majd az utolsó fázist 2022 végén.

A Qatar Free Zones vámmentes terület hatósági vezetői 1500 busz gyártásával számolnak hét év alatt. A gyártás a kereslet növekedésével pöröghet fel, míg a buszok a környező országok mellett Afrikába, Dél-Amerikába, sőt, akár még Európába is eljuthatnak.

Kínai partnerség

A gyártásban a katariak a kínai Yutong vállalattal közösen vesznek részt, a megállapodás keretében pedig 1002 darab buszt rendelt a Mowasalat a kínai gyártótól, amiből 741 busz elektromos lesz. Ezek a járművek a Katarban rendezendő 2022-es labdarúgó-világbajnokság idejére állhatnak forgalomba.

Az elektromos buszok alkatrészeit katari cégek fogják gyártani a Yutong licensze alapján – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink