Gyártók Brutális teljesítménnyel támad a Rimac hipersportautója

Brutális teljesítménnyel támad a Rimac hipersportautója

autopro.hu/P.B. | 2021.06.04 08:20

Brutális teljesítménnyel támad a Rimac hipersportautója

Fotó: Rimac

A Rimac Automobili bemutatta a C_Two elektromos hiperautó szériaváltozatát, amely a horvát tengernél pusztító mediterrán ciklonról kapta a Nevera nevet. Az autó egészen elképesztő technikai adottságokkal rendelkezik, elektromos autó ilyen teljesítménnyel még nem készült.

Hirdetés

A Rimac által 2018-ban C_Two néven bemutatott tanulmányautó szériaváltozata, a Nevera egészen elképesztő számokkal rendelkezik. Az autó teljesítménye 1914 lóerő, míg a maximálisan leadható nyomaték 2360 Newtonméter. A Nevera 1,97 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből százra, végsebessége pedig 412 kilométer/óra lesz – érdemes kicsit ízlelgetni ezeket a számokat.

A brutális teljesítményt négy elektromos motorral éri el az autó, ezek összteljesítménye az említett 1914 lóerő, avagy 1,4 megawatt. A Rimac a tervek szerint 150 példányt fog gyártani a modellből, melyek ára darabonként közel kétmillió euró – azaz körülbelül 670 millió forint – lesz.

Nem a hatótávolsággal hódít

Ahogyan az a fenti adatokból is látható, egy teljesítményközpontú autóról van szó, így a hatótáv eléggé kényes téma. A Rimac egy 120 kilowattórás akkuval szerelte fel az autót, ami 550 kilométeres hatótávolságra elegendő. Természetesen az összes motor használatával a hatótávolság is csökken.

A töltés viszont nem tart sokáig, az 500 kilowattos villámtöltővel 22 perc alatt 80 százalékra lehet tölteni a Neverát. A gyártó maga fejlesztette az akkumulátort a kocsi részeként – derül ki a horvát vállalat közleményéből.

Kiemelt Partnereink