Gyártók Bővülhet az Audi TT családja

Bővülhet az Audi TT családja

Biró Csongor | 2014.12.16 10:00

Bővülhet az Audi TT családja

Ulrich Hackenberg, az Audi fejlesztési főnöke elhatározta, hogy bővítik az Audi TT családját. A győri ikon jelenleg kétféle karosszériával készül, de a jövőben három, vagy akár négy modell is tartozhat a TT családjában.

Hirdetés
Bővülhet a család

Tanulmány van bőven, januárban Detroitban a vállalat bemutatta a háromajtós Allroad Shooting Brake modellt, amelyet áprilisban Pekingben az ötajtós, 439 centi hosszú TT Offroad Concept követett. Aztán Párizsba megérkezett az izgalmas, szintén ötajtós, ám inkább kupés, 447 centi hosszú TT Sportback Concept. Utóbbi kettőnek nagy esélye van arra, hogy szériagyártásba kerüljön.

Az esélyesek

Egyes, az Audi AG vezetőségétől kiszivárgott információk szerint 50 százalék esélye van annak, hogy a két ötajtósból valamelyik gyártósorra kerül. Ha viszont zöld utat kap, akkor biztosan Győrben gyártják - ezt még Thomas Faustmann, az Audi Hungaria első embere árulta el a Párizsi Autószalonon.

Győrben készülhet

A két ötajtós tanulmány 12 centivel hosszabb tengelytávot kapott, mint a kétajtós kupé, az offroad koncepció 1,53 méter magas, a Sportback még a TT-nél is laposabb, 1,38 méter magas.

Hibrid

A crossovert hibrid motor hajtja, a kétliteres győri erőforrás 292 lóerős, ezt két villanymotor egészíti ki, a rendszerteljesítmény így lehet 408 lóerős és 650 newtonméteres nyomatékú. Akárcsak az általunk kipróbált A3 Sportback e-tron, ez is 50 kilométert tud megtenni elektromos üzemben, káros kibocsátás nélkül. A szabadidő-autó nulláról százra 5,2 másodperc alatt gyorsul. A Sportback Concept ennél jóval fürgébb, 3,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. Ugyancsak kétliteres motor (EA888) hajtja, de ez villanyos rásegítés nélkül is 400 lóerős.

Nagyon erős

Kiemelt Partnereink