Gyártók Biztonságos a Skoda Superb

Biztonságos a Skoda Superb

autopro.hu | 2015.07.07 15:38

Biztonságos a Skoda Superb

Az új Skoda Superb a legjobb, ötcsillagos eredményt érte el az Euro NCAP töréstesztjén. A márka jelenlegi kínálatában szereplő modellek piaci bevezetésük idején kivétel nélkül megszerezték az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP töréstesztjén.

Hirdetés

Az Euro NCAP minősítése a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a gyalogosvédelem és a biztonsági vezetői segédrendszerek értékelésén alapul. A Superb mind a négy kategóriában kiérdemelte az ötcsillagos minősítést.

A leírás szerint a modell kompromisszummentes biztonságot kínál: a Volkswagen-csoporttól származó moduláris keresztmotoros platformot (MQB) alapul véve a cseh márka csúcsmodellje biztonsági segédrendszerek egész sorával hódít. Ütközésnél a legmodernebb, akár kilenc légzsákkal szerelt biztonsági rendszer, a rendkívül szilárd utascella és az optimálisan kialakított gyűrődési zónák együtt biztosítják a bent ülők maximális biztonságát. A teljesen új alváz pedig a stabilitást, a kényelmet és a dinamikát garantálja.

Számos új segédrendszert kínál, továbbá olyan biztonsági csomaggal hódít, amely ez idáig nem volt a kategória modelljeinek sajátja. Műszaki megoldások sora segíti a vezetőt a legkülönbözőbb közlekedési szituációkban. Szériafelszereltségének részét képezi az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC), amely a másodlagos ütközésvédelem funkciójával a balesetet követő másodlagos ütközések veszélyét mérsékli. Az Európai Unió legtöbb országában, köztük Magyarországon is a következő biztonsági rendszerek a szériafelszereltség részét képezik: a front assist rendszer városi vészfék-funkcióval, az elektronikus gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer és a bővített funkciójú elektronikus differenciálzár.

Ezeken felül opcionálisan számos további biztonsági rendszer található a kínálatban. A márka választékában elsőként a Superb modellnél jelenik meg a holttér-figyelő rendszer, a hátsó kiállás-asszisztens, a közlekedési torlódás asszisztens és a vészhelyzet asszisztens funkció. További extraként választható biztonsági rendszerek: az adaptív tempomat, a proaktív utasvédelmi rendszer, a sávtartást segítő rendszer, a sebességhatároló, a fáradtságérzékelő funkció és a közlekedési táblák felismerése funkció. Az új Superb az első Skoda, amely elérhető a bővített funkciójú távolságifény-szabályzással.

Kiemelt Partnereink