Gyártók Biztonsági kifogások miatt vizsgálják a Hyundai-t

Biztonsági kifogások miatt vizsgálják a Hyundai-t

autopro.hu/P.B. | 2022.08.16 11:21

Biztonsági kifogások miatt vizsgálják a Hyundai-t

Fotó: Hyundai News

Az USA Országos Közlekedésbiztonsági Hivatala vizsgálatot indított egyes 2020-2022-es Kia és Hyundai járművek biztonsági övfeszítőivel kapcsolatban, mondván, hogy azok elszakadhatnak vagy felrobbanhatnak.

Hirdetés

Az övfeszítő ütközés esetén elegendő erővel feszíti meg az övet ahhoz, hogy hatékonyabban tartsa az utast. Az amerikai hatóságok szerint a Kia és a Hyundai egyes autóiban az övfeszítő elszakadhat és repeszeket szabadíthat fel, ami horzsolásokat vagy egyéb sérüléseket okozhat.

A közlekedésbiztonsági hivatal három különálló eseményről tud a biztonsági övfeszítők esetleges meghibásodásáról. Mindhárom esetben a vezetőoldali biztonsági övfeszítő oldódott ki rendellenesen, így fémdarabok kerültek az utastér hátsó felébe, ami sérüléseket is okozott.

A Hyundai és a Kia 2021 októbere és ez év áprilisa között öt külön visszahívást adott ki az övfeszítő törése miatt.

A vizsgálat a 2021-es és 2022-es Hyundai Elantra és Venue modellekre, és a Genesis GV80-ra, valamint a 2022-es Genesis GV70 modellekre terjed ki, ezeken túl érintett a 2020-2021-ben gyártott Hyundai Accent és a 2022-es Kia Sorento is. A hivatal közölte, hogy szükség esetén kiterjesztheti a vizsgálat körét – írja a The Detroit News.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink