Gyártók Bíróság elé állt az Audi egykori vezetője

Bíróság elé állt az Audi egykori vezetője

autopro.hu/V.M. | 2020.10.01 15:18

Bíróság elé állt az Audi egykori vezetője

Fotó: Audi MediaCenter

Megjelent Rupert Stadler, az Audi egykori vezérigazgatója a müncheni tartományi bíróság előtt, ahol csalással vádolják a 2015-ben kirobbant dízelbotrányban játszott szerepe miatt.

Hirdetés

Stadler egy Mercedes-Benzben érkezett a meghallgatásra, ahol az ügyészség azzal vádolta, hogy tudatosan engedélyezte olyan autók forgalmazását, amikben „csalószoftver” volt és nem feleltek meg a környezetvédelmi előírásoknak. A per várhatóan nem fog lezárulni 2022 előtt.

Stadler, aki máig tagadja a vádakat, 2007 óta volt az Audi vezetője, míg 2018-ban előzetes letartóztatásba nem helyezték, azt követően, hogy a német autógyártó több dolgozója is ellene vallott – írta meg a Reuters. A müncheni ügyészség végül 2019 nyarán emelt vádat Stadler ellen.

Az Audi akkor kiadott közleményében jelezte, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a Stadler ellen folyó eljárás teljesen független a dízelbotrány miatt magával a társasággal szemben folytatottól, ami már 2018-ban lezárult, 800 millió euró büntetés megfizetésével.

Kiemelt Partnereink