Gyártók Bestseller: 2013-ban is tarolt itthon az Octavia

Bestseller: 2013-ban is tarolt itthon az Octavia

autopro.hu | 2014.01.17 09:22

Bestseller: 2013-ban is tarolt itthon az Octavia

A Škoda sikermodellje egymást követő harmadik éve a legkelendőbb személyautó Magyarországon. Az elmúlt 17 évben több mint 4 millió Octavia talált gazdára, ebből 50 ezer hazánkban.

Hirdetés

Az Octavia a Škoda sikerének alapja. A modellsorozat kulcsfontosságú szerepet tölt be a márka nemzetközi szinten elért eredményeiben. Az értékesítési adatok alapján egyértelműen a cseh márka 118 esztendős történetének abszolút bestsellere.

A nemzetközi sikerhez a magyarországi eredmények is hozzájárultak, hiszen a 2013-as esztendő során az Octavia a cseh márka éves kiszállításainak mintegy 49 százalékát tette ki a magyar piacon. Az autók modellranglistáját 2013-ban az Octavia vezeti, amelyből 3168-at helyeztek itthon forgalomba a Datahouse adatai szerint, így a modell piaci részesedése a kategóriájában 15,76 százalékos. Az Octavia még a 2012-es adatokhoz képest is javult, 303 darabbal több került kiszállításra (10,58 százalékos javulás), ez a tavasszal bevezetett új Octaviának is köszönhető.

A legújabb Octavia bekerült a 2014-es Év autója szavazás döntőjébe

A sorozat harmadik generációja ismét jó fogadtatásra talált. Elődeinél még nagyobb, praktikusabb, biztonságosabb, könnyebb és környezetkímélőbb járműként érkezett a magyar piacra tavaly tavasszal. Mindezek mellett leginkább a szinte verhetetlen ár/érték aránynak köszönhető a népszerűség.

Az elmúlt évben az Octavia négy változatban jelent meg: Limousine, Combi és Combi 4x4, valamint a sportos Octavia RS. Utóbbi 248 kilométer/óra végsebességével a leggyorsabb sorozatgyártású Octavia. Azonban a modellcsalád bővülése még nem fejeződött be: 2014 második felében várható a Scout változat, illetve az autógyár alapítóinak nevét viselő, legmagasabb felszereltségi szintet képviselő, exkluzív Laurin&Klement modellek érkezése.

Kiemelt Partnereink