Gyártók Bemutatták az új Sprintert

Bemutatták az új Sprintert

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.13 17:59

Bemutatták az új Sprintert

Duisburgban mutatkozott be az új Mercedes-Benz Sprinter. A modell júniustól lesz elérhető a Mercedes-Benz haszongépjárműveket értékesítő márkakereskedéseiben.

Hirdetés

Az eddigi jól bevált, hátsó- és összkerékhajtásból álló hajtáskoncepciót az új Sprinter-generációban az elsőkerékhajtás egészíti ki. A konstrukció előnyeit kihasználva ezekre a modellváltozatokra 50 kilogrammal nagyobb hasznos teherbírás jellemző a hátsókerékhajtású kivitelekhez viszonyítva. Továbbá a 80 milliméterrel alacsonyabb rakodóperem megkönnyíti a felhasználási terület függvényében a ki- és berakodást, vagy a be- és kiszállást.

Az elsőkerékhajtású modellekhez a mérnökök két új váltóművet fejlesztettek. Az áruszállítók kategóriájában újdonságnak számít a 9-fokozatú bolygóműves automataváltó bevezetése. Az áttételezést a lehető legjobb fogyasztást és a maximális agilitást szem előtt tartva határozták meg a tervezők, de az alacsonyabb zajszint és a kiváló menetkényelem is kiemelendő az új váltómű kapcsán. Alapesetben egy 6-fokozatú manuális váltó jár az autóhoz, amit a kiváló kapcsolási komfort mellett a váltókaron csak alig érezhető vibrációk jellemeznek. A Sprinter tisztán elektromos változata, az eSprinter 2019-ben csatlakozik a palettához.

Mercedes Benz eSprinter

A Sprinter az alacsonyabb üzemeltetési költségeknek köszönhetően gazdaságos a modell. A legfontosabb újítások egyike az átfogó internetes kapcsolódás.

Összesen hatféle – dobozos zárt áruszállító, Tourer személyszállító, platós, vontató, busz, vagy felépítmény nélküli – kivitel, három hajtáskoncepció, számos vezetőfülke-kialakítás, felépítményhossz, terhelhetőségi szint, raktérmagasság és felszereltség. Több, mint 1700 eltérő változatot lehet összeállítani. Mentőautóként, lakóautóként, vagy kompakt buszként is helytáll.

A Sprinter asszisztens rendszerei közé tartozik például az öntisztuló tolatókamera, aminek képe a belső visszapillantó tükörben jelenik meg, a 360 fokban látó modern Parkolócsomag, vagy a Wet Wiper System nevű rendszerrel kiegészített esőérzékelő, amely a szélvédő mosása közben is optimális kilátást biztosít.

Kiemelt Partnereink