Gyártók Bemutatta első elektromos luxusszedánját a BMW

Bemutatta első elektromos luxusszedánját a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.04.20 17:17

Bemutatta első elektromos luxusszedánját a BMW

Fotó: BMW Group

A BMW legújabb 7-es szériájában lesz tisztán elektromos, hibrid és belső égésű motorral szerelt modell is. Mindhárom kivitel ugyanazon a gyártósoron készül Dingolfingban, az első példányokat novemberben szállíthatják ki.

Hirdetés

Április 20-án mutatta be a BMW az új 7-es szériát, köztük az első tisztán elektromos luxusszedánt is a gyártótól, az i7-est. Az elektromos mellett lesz hibrid és belső égésű motorral szerelt változat is a modellből. Az új 7-es BMW-t április 20-ától már lehet rendelni, de az első autókat novemberben szállítják majd ki.

Az autó ára 135.900 euró, míg az Egyesült Államokban 119.300 dollár, az európai ár nagyjából 50 millió forintnak felel meg, az USA-ban azonban 42 millió forint körüli áron is hozzá lehet majd jutni a luxusautóhoz.

Földrészenként eltérő kereslet

A New York-i bemutató után Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója egy kerekasztal-beszélgetésen úgy vélekedett, hogy a belső égésű motorral szerelt modellekre az Egyesült Államokban nagyobb lesz a kereslet. „A piac másképpen fejlődik Kínában, Amerikában és Európában” – fogalmazott Zipse.

A szakember hozzátette, hogy ezért is van szükség rugalmasságra, ami a BMW-nél nagyon jól működik. Európában az elektromos 7-es BMW, azaz az i7 mutatkozik be először, majd 2023-ban jön a plug-in hibrid verzió, addig az Egyesült Államokban és Kínában a belső égésű motorral szerelt verzióval kezdődik a sor – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink