Gyártók Bemutatkozik az első hidrogénhajtású kotrógép

Bemutatkozik az első hidrogénhajtású kotrógép

autopro.hu/G.C. | 2020.07.07 10:21

Bemutatkozik az első hidrogénhajtású kotrógép

Fotó: JCB

A JCB a napokban mutatta be a hidrogénmeghajtású kotrógépének prototípusát. A gyártó szerint az üzemanyagcellás rendszerrel felszerelt 20 tonnás 220X kotrógép az első ilyen az iparban. A gépet több, mint egy évig tesztelték a JCB teszthelyén.

Hirdetés

A brit cég közzétett egy rövid videót a H2 kotrógépről, azonban a műszaki jellemzőit és a forgalomba bocsátási terveket még nem fedték fel. Lord Bamford, a cég vezetője azt mondja, hogy a következő hónapokban még finomítanak a technológián.

A H2 prototípus fejlesztése nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy a vállalkozó fia, Jo Bamford elkötelezett a hidrogénipar mellett. Miután 14 évig dolgozott a JCB-nél, megalapította a Ryse Hydrogent, és később megvásárolta többek között a Wrightbus észak-ír busztársaságot. Megrendeléseket kapott a világ első hidrogén duplafedeles repülőjének szállításához olyan városokba, mint London és Aberdeen.

Mindeközben a gyártó már egy ideje alternatív hajtásrendszerekkel dolgozik: például a JCB 2018-ban bemutatott egy akkumulátoros minikotrógépet, a 19C – 1E-t, amely a vállalat jelen információi szerint tavaly óta van gyártásban. A brit vállalat azt is bejelentette, hogy az akkumulátoros technológiát a 30-19E teleszkópos targoncasorozatra is kiterjesztették – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink