Gyártók Bemutatkozik a legújabb Kia Niro

Bemutatkozik a legújabb Kia Niro

autopro.hu/P.B. | 2021.11.27 04:22

Bemutatkozik a legújabb Kia Niro

Fotó: Kia Newscenter

A Szöulban leleplezett modellnek lágy hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos változata is van, de egyébként is a fenntarthatóság a központi eleme az autónak. Kívül-belül megújult a tágas, de mégsem hatalmas SUV.

Hirdetés

A megújult és frissen bemutatott Kia Niro a gyártó szerint elköteleződés a fenntartható jövő mellett, valamint egy olyan modell piacra dobása, ami felkelti a nyitott, környezettudatos vásárlók érdeklődését. Ho Sung Song, a Kia elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a vállalat egy újabb lépést tett a fenntarthatóbb jövő felé.

A vadonatúj Kia Niro környezetbarát anyagaival, fejlett technológiájával és elektrifikált hajtásláncaival egyszerűvé teszi a fenntartható életmód gyakorlását, miközben az ügyfelek gyakorlati igényeit is kielégíti – tette hozzá a vezető.

Teljes megújulás

A Niro modellt 2016-ban vezette be a Kia, a típuspalettán pedig a Soul és a Sportage között helyezkedik el az SUV, ami a maga kategóriájában nem számít nagynak. A vadonatúj Niro a vállalat Opposites United dizájnfilozófiája szerint készült: a gyártó szerint a tervezés, az anyag- és a színválasztás során is a természet ihlette a járművet.

Fotó: Kia Newscenter

Az biztos, hogy a külső szemlélő számára főleg az autó oldalának hátsó fele érdekes – szemből egy modern, de a mai felhozatalban átlagos SUV-t látunk, ami a hátsó ajtók után nem ér véget, helyette egy fekete oldalelem dobja fel a látványt. A gyártó szerint a hátsó széles oszlop fokozza a légáramlást, és javítja az aerodinamikát, valamint beleolvad a bumeráng alakú hátsó lámpákba.

Valóban, hátulról nézve egészen mást üzen az autó, mint szemből: a lámpák és az oldallemez összhatása mellett a hatalmas hátsó kerekek szinte kiugranak az autóból, így sokkal inkább terepjáróra hajaz a Niro hátsója.

A technikai információkat még várjuk

Annyit lehet tudni, hogy lágy hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos verzió is készül a Niróból, ugyanakkor ezek pontos specifikációja – így az egyes változatok teljesítménye, hatótávolsága vagy éppen végsebessége még nem ismert.

Fotó: Kia Newscenter

A Niro saját platformra épül, nem kapta meg a Hyundai Motor Csoport E-GMP platformját. Az autó bemutatója december 5-ig tart a szöuli Mobility Show-n – várhatóan a jövő év elején már részletesebb információkat is megtudunk a modellről.

Magától vált elektromos hajtásra

Az autó egyik - talán legérdekesebb – újdonsága az úgynevezett Greenzone Drive Mode, ami egy olyan vezetési mód, amiben az autó automatikusan átvált a hibrid üzemmódból elektromosba. Amikor zöld zónákban (Greenzone) járunk – ilyenek például lakó-pihenő övezetek vagy az iskolák és kórházak környéke – akkor a jármű a navigációs adatok és a vezetési előzmények adatai alapján automatikusan villamos energia használatára vált.

A rendszer felismeri a vezető kedvenc helyszíneit is, mint például a navigációban zöld zónaként regisztrált otthoni és munkahelyi címet.

Az autó leendő ára és forgalmazásának pontos kezdete még nem ismert.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink