Gyártók Belülről kifelé tervezné autóit az Audi

Belülről kifelé tervezné autóit az Audi

autopro.hu/V.R. | 2023.02.01 06:18

Belülről kifelé tervezné autóit az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi mindamellett, hogy 2025-ben tervezi piacra dobni az utolsó új, belső égésű motorral felszerelt modelljeit, az autók fejlesztésének folyamatában is radikális változtatásokat eszközöl. A belső tér veszi át a külső formatervezéssel szemben az elsődleges helyet a dizájn elkészítésének menetében.

Hirdetés

A német luxusmárka már a Sphere koncepciók bemutatásával is bizonyította, hogy nem félnek eltérni a megszokottól, újra gondolni a tradicionális folyamatokat és elütni azoktól.

Az Audi vezető formatervezője, Marc Lichte a Top Gear magazinnak adott interjúban beszélt a teljes fordulatról, miszerint az utastér kap prioritást. „A múltban a folyamat mindig ugyanaz volt: (…) az értékesítéssel és a marketinggel együtt döntöttünk arról, hogy egy kétüléses, négyüléses, vagy hat-, esetleg hétüléses modellt készítsünk, majd elkezdtük a külső dizájnt és végül a belső teret tervezni. A jövő pontosan ennek az ellenkezője" – nyilatkozta az Audi fődizájnere.

Mindezek mellett Lichte azt is elárulta, hogy az Audi felhasználói felületekért és felhasználói élményért felelős dizájnvezetője, Sid Odedra és csapata mostantól a tervezési folyamat középpontjában áll, hisz a folyamat nem csak nála fog elkezdődni, hanem nála is ér véget. A prioritások megváltoztatásával a további fejlesztések az utastérben tartózkodók igényeihez fognak igazodni, mielőtt rátérnének a külső megtervezésére. – írta meg a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink