Gyártók Beléphet a német tőzsde csúcsára a Daimler Truck

Beléphet a német tőzsde csúcsára a Daimler Truck

autopro.hu/P.B. | 2022.03.08 08:18

Beléphet a német tőzsde csúcsára a Daimler Truck

Fotó: Daimler Media

A német tőzsde, vagyis a Deutsche Börse úgy döntött, hogy a teherautó-gyártó Daimler Truck beléphet a DAX-ba. A cég tavaly vált le a Mercedes-Benz autógyártótól részben azzal a céllal, hogy önállóan mehessen tőzsdére.

Hirdetés

Néhány hónappal a december 10-i kezdeti tőzsdei bevezetés után a Daimler Truck március 21-i hatállyal Németország legmagasabb részvényindexére, a DAX-ba került. Ezt a Deutsche Börse jelentette be. A DAX a Frankfurti Értéktőzsde szabályozott piacán a 40 legnagyobb és legaktívabb német társaság részvényeinek teljesítményét követi nyomon.

A Daimler Truck a világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártója, több mint 40 telephellyel és több mint 100 ezer alkalmazottal rendelkezik. Decemberre a cég a Mercedes-Benz autómárkával együtt megalakította a Daimler Csoportot.

A szétválás után mindkét társaság külön képviselteti magát a DAX-on. A Daimler Truck március 24-én szeretné bemutatni az elmúlt pénzügyi év legfontosabb adatait és a jelenlegi pénzügyi év kilátásait – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink