Gyártók Befejezné egyik e-autójának gyártását a Mercedes

Befejezné egyik e-autójának gyártását a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.07.15 06:22

Befejezné egyik e-autójának gyártását a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

Német sajtóértesülések szerint a Mercedes-Benz első elektromos modellje, az EQC gyártásának leállítását tervezi 2023-ban. Ez a termelést Brémában és a kínai Beijing Benz Automotive-nál (BBAC) is befolyásolná.

Hirdetés

A Mercedes értékesítő partnereinek szánt, de a Business Insiderhez is eljutott levelében az N 293-as modell - ez az EQC belső neve - vastagon szedve tartalmazza a „Gyártás 2023.05.03-ig” feliratot. Ez azt jelenti, hogy az EQC 2023 májusáig fog gyártásban maradni

A lap kérdésére a Mercedes szóvivője azt válaszolta, hogy nem kommentálják „a jövőbeli modellsorozatokkal és azok tervezésével kapcsolatos találgatásokat”. A portál konkrétan azt kérdezte, hogy a gyártás 2023 májusára tervezett befejezése megfelel-e az OEM eredeti terveinek, vagy lerövidítették a modell életidejét – az EQC-t csak 2019 közepén dobták piacra, így ha igazak a hírek, akkor már négy év után kivezetik.

Nem hozott áttörést

Függetlenül attól, hogy a sajtóértesülések igaznak bizonyulnak-e, az egyértelmű, hogy a GLC alapjaira épülő elektromos SUV nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az EQC még a legjobb értékesítési évében is kevesebb mint 4000 új regisztrációt ért el Németországban, és az érdeklődés máris csökken: 2022 első felében mindössze 1147 új EQC-t regisztráltak. Az amerikai piacon a tervek ellenére meg sem jelent a modell.

A vásárlói érdeklődés hiánya mellett valószínűleg az EQS és EQE modellek SUV változatainak közelgő piaci bevezetése is az EQC ellen szól. A tisztán elektromos EVA2 platformra épülő EQE SUV valószínűleg „ellop” néhány vásárlót az öregedő, belső égésű motoros alapokra épülő EQC elől. Az olyan kulcsfontosságú adatok tekintetében, mint a fogyasztás, a hatótávolság és a töltési teljesítmény, az EQC időközben lemaradt versenytársaitól – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink