Gyártók Barcelonai mérnökhallgatókkal dolgozik a Seat a jövő megosztott autóján

Barcelonai mérnökhallgatókkal dolgozik a Seat a jövő megosztott autóján

autopro.hu/Sz.F. | 2018.08.05 06:04

Barcelonai mérnökhallgatókkal dolgozik a Seat a jövő megosztott autóján

A Seat és az Elisava, a Barcelonai Formatervezési és Mérnöki Egyetem kihirdette a „Seat Autómegosztás 2025” versenyre érkezett nevezések közül az öt döntős projekt nevét.

Hirdetés

A megmérettetés célja, hogy olyan projektek szülessenek, amelyek a jövő autómegosztási szolgáltatásainál alkalmazható mobilitási és formatervezési megoldásokat kínálnak. A Seat Design formatervezői részlegének vezetője felügyeli az Elisava diákjainak munkáját a kilenc hónapos időszak alatt. A verseny három fő téma köré épült. Az első egy autómegosztáson alapuló üzleti modell megalkotása volt a Seat Mii modell számára. A második fő téma az autóban elérhető felhasználói élmény (UX) megtervezése volt a szolgáltatás igénybevételének kezdetétől egészen a végéig. A harmadik pillér pedig a márkaértékek újraértelmezése volt.

– Az Elisava formatervezéssel és mérnöki feladatokkal foglalkozó diákjai kilenc hónapon keresztül vizsgálták, fejlesztették és tesztelték projektjeiket mielőtt előálltak innovatív autómegosztási javaslataikkal – hangsúlyozta Anna María del Corral, az Elisava projektvezetője és Albert Fuster, az egyetem igazgatója.

Első helyezett: Work & Relax

A Work & Relax projekt – amely összesítésben a legjobb projekt díját kapta a versenyen - három diák munkáját dicséri. A csapat olyan autómegosztó szolgáltatást javasolt, amely az ingázással töltött idő legoptimálisabb kihasználását segíti, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a munkába vezető utat pihenéssel töltsék.

Legjobb felhasználói élményt megtervező projekt: FAMiiLY

Ez a belső tér tervezésére irányuló javaslat azokat a családokat célozza meg, akiknek szükségük van a mobilitás új formáira hétköznapjaik során. A „Trust Mii” (Bízz a Mii-ben/Bízz bennem) szlogenre épülő projekt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szülőként ingázásaik során erősítsék a közösségi érzést, a bizalmat és a biztonságot a jövő Barcelonájában.

A legjobb innovációs projekt: Seat Mii Free

Maria Rey, Xavi Maixenchs és Olga Sanchís egy olyan járművet javasoltak autómegosztásra, amely azokat a fiatalokat célozza meg, akik most álltak munkába és most kapják első saját keresetüket, ezzel együtt pedig a legtöbbet szeretnék kihozni a szabadnapjaiból és élvezni kívánják a szabadidejüket. A kezdeményezés lehetővé teszi az autótulajdonosoknak, hogy hasznot termeljenek a járművűkkel úgy, hogy elérhetővé teszik azt más felhasználók számára. A jármű elképesztően sokoldalú belső kialakítást kapott köszönhetően egy mesterséges intelligencia segítségével működő dinamikus felületnek. Helyet kaptak továbbá olyan beépített eszközök is, mint a csomagok rögzítését biztosító gumidugattyúk, a lehajtható ülések vagy a kivetítő képernyő.

Kiemelt Partnereink