Gyártók Baleset miatt két héttel tovább szünetel a termelés a BMW regensburgi gyárában

Baleset miatt két héttel tovább szünetel a termelés a BMW regensburgi gyárában

autopro.hu/P.B. | 2020.09.03 18:22

Baleset miatt két héttel tovább szünetel a termelés a BMW regensburgi gyárában

Fotó: twitter.com/bmwblog

A BMW regensburgi üzemének 34 éves történelmében még nem volt akkora volumenű felújítás, mint a mostani. A felújítást azonban beárnyékolja, hogy egy baleset miatt csúszik az üzem átadása, így minimum szeptember 28-áig állni fog a termelés a gyárban. Ez főleg az X1 és az X2 modelleket érinti, hiszen ezek csak itt készülnek.

Hirdetés

A regensburgi BMW-gyár felújítása során megsérült a gyártócsarnok teteje, emiatt két hetet csúszni fog az üzem átadása, és ezzel a termelés beindulása is. A csarnok javítása alatt az új gyártósort sem tudják telepíteni, így most éjjel-nappal a hiba kijavításán dolgoznak az üzemben – mondta az építkezés egyik szóvivője.

Eredetileg szeptember 14-én adták volna át az üzemet, így a hónap végéig állni fognak a gyártósorok a BMW üzemében. A gyártó szerint az év végére tudják behozni a kéthetes leállás miatt kiesést. A leállás főleg a BMW X1 és X2 modelleket érinti érzékenyen, ezeket ugyanis kizárólag itt gyártják.

Elektrifikáció miatt kell a felújítás

A nagyszabású átépítés oka, hogy a BMW tervei szerint 2021-től Regensburgban a hagyományos hajtású autók mellett hibrideket és elektromos autókat is gyárthatnak majd, ugyanazon gyártósorokon. Ha újabb hátráltató tényező nem jelentkezik addig, akkor a 2021-es nyári leállások után, ősztől már elektromos autók gyártására is alkalmas lesz a BMW regensburgi gyára.

Münchenben szintén hasonló átalakítások zajlottak a nyáron, a BMW abban a gyárban is elektromos autókat fog gyártani. Az elmúlt öt évben egyébként 300 millió eurót költött a BMW csak a regensburgi üzem átalakítására, de ennek az összegnek a legnagyobb része idén került elköltésre.

Egyelőre még nem tudni, hogy a BMW melyik elektromos modelljeit gyártják majd Regensburgban, de az Automobilwoche értesülései szerint jó esély van arra, hogy 2023-ig ebben az üzemben kezdődjön meg az elektromos X1 gyártása.

Kiemelt Partnereink