Gyártók Baleset folytán váltak elérhetővé a Mercedes-ügyfelek adatai

Baleset folytán váltak elérhetővé a Mercedes-ügyfelek adatai

autopro.hu/V.M. | 2021.06.28 08:20

Baleset folytán váltak elérhetővé a Mercedes-ügyfelek adatai

Fotó: Daimler Global Media Site

Egy véletlen folytán a Mercedes-Benz mintegy ezer amerikai ügyfelének személyes adatait tették nyilvánosan elérhetővé, a gyártó ugyanakkor már közölte, hogy tudomása szerint rendszerébe nem történt behatolása, az adatokat pedig nem használták fel rosszindulatúan.

Hirdetés

Az adatok egy kereskedés felhőalapú adattárolási platformján voltak elérhetőek – derítette ki a Mercedes-Benz, kereskedővel közösen folytatott adatbiztonsági vizsgálata.

A vállalat közleménye szerint mostanra sikerült elhárítani a hibát, ami kevesebb, mint ezer olyan vásárlót és potenciális vásárlót érintett, akik 2014 januárja és 2017 júniusa között adták meg bizonyos adataikat a kereskedő vagy a Mercedes-Benz honlapján.

A fájlok, amik megtekintéséhez speciális szoftver kell, főként hitelképességi mutatókat, kisebb számban pedig többek között vezetői engedélyek azonosítóit és hitelkártyák információit tartalmazták. A Mercedes azt is megjegyzi közleményében, hogy internetes keresés nem hozza fel a fájlok tartalmát, az érintetteknek pedig ingyenes hitelcsalás-elleni szolgáltatást fog felkínálni.

Ugyancsak júniusi hír, hogy a Volkswagen Csoport 3,3 millió észak-amerikai jelenlegi, valamint leendő vásárlójának adatait lopták el, amik között szintén voltak érzékeny személyes információk.

Kiemelt Partnereink