Gyártók Az orosz helyzet miatt csökkent a harci járműveket gyártó német cég bevétele

Az orosz helyzet miatt csökkent a harci járműveket gyártó német cég bevétele

MTI | 2014.08.07 10:34

Az orosz helyzet miatt csökkent a harci járműveket gyártó német cég bevétele

Profitfigyelmeztetést adott ki a német Rheinmetall AG. hadiipari konszern, miután a német kormány az Oroszország ellen elrendelt uniós szankciók keretében megvonta exportengedélyét egy oroszországi lövészeti kiképző központ felszerelésére.

Hirdetés

A 100 millió eurós beruházással épülő gyakorló létesítményben évente 30 ezer katona részesült volna lövészeti kiképzésben.

A páncélozott járművektől kezdve a lőszereken keresztül a járműipari alkatrészekig szinte mindenféle hadiipari felszerelést gyártó Rheinmetall közleményében jelezte, hogy pénzügyi helyzetét érzékenyen érintette az oroszországi üzlet felfüggesztése, de mindent megtesz a kieső forgalom hatásának mérséklésére és megvizsgálja a rendelkezésére álló összes jogi eszközrendszer igénybe vételének a lehetőséget is.

Az év első felében a Rheinmetall értékesítési árbevétele 8 százalékkal, 2,13 milliárd euróra emelkedett és 2 millió euró nyereséget ért el az egy évvel korábbi 25 millió euró veszteség helyett. Az idén a Rheinmetall 4,6-4,7 milliárd euró forgalomra számít a korábban jelzett 4,8-4,9 milliárd euró helyett. Az egyszeri tételek nélküli üzleti eredményre vonatkozó előrejelzését 230-250 millió euróról 200-220 millió euróra csökkentette. A Rheinmetall a 2014-es évre 190-210 millió euró adózás előtti eredményre számít.

Kiemelt Partnereink