Gyártók Az OnStarral halad a digitális úton a General Motors

Az OnStarral halad a digitális úton a General Motors

autopro.hu/V.M. | 2021.06.08 17:21

Az OnStarral halad a digitális úton a General Motors

Fotó: GM Corporate Newsroom

Az amerikai General Motors egy újabb lépést tesz azon célja felé, hogy bevételeinek egy jelentős részét szolgáltatások nyújtásából szerezze. A vállalat az Egyesült Államok és Kanada minden lakosának elérhetővé tette OnStar asszisztancia szolgáltatását.

Hirdetés

A GM idén jelentette be, hogy diverzifikálja portfólióját, és hosszú távon bevételeinek legalább negyedét szoftverekből és szolgáltatásokból akarja biztosítani.

A digitalizáció által szült stratégiába illeszkedik az OnStar szolgáltatásainak elérhetővé tétele azon amerikai és kanadai lakosoknak is, akik nem GM által gyártott autóval rendelkeznek.

Az érdeklődők a tavaly nyáron bevezetett OnStar Guardian telefonos applikáció letöltésével fizethetnek elő az OnStar szolgáltatásaira. Az applikációval az ügyfelek segítséget kérhetnek az OnStar a nap 24 órájában elérhető tanácsadóitól, amennyiben például kifogyott az üzemanyaguk, defektet kaptak vagy valamilyen más ok miatt ragadtak az út szélén.

Vészhelyzetben is számíthatnak az OnStarra

A telefonok szenzorjaiknak köszönhetően képesek érzékelni, hogy baleset történt. Ekkor az OnStar egyik munkatársának a telefon automatikusan hívást indít, aki segít felmérni a szituációt, szükség esetén pedig értesítheti a mentőket, tűzoltókat vagy a rendőrséget.

Elsőre feleslegesnek tűnhet ez a funkció, a GM tapasztalatai szerint azonban sok ügyfelük hezitál, mikor úgy érzi segítséget kell hívnia, így ez a megoldás valódi támogatást jelenthet.

Az OnStar szolgáltatásai szabadon megoszthatóak hét további emberrel, legyenek azok családtagok vagy barátok. Továbbá funkcióit jelenleg bővítik is, így hamarosan elérhető lesz a lokációs szolgáltatás, ami például lehetővé fogja tenni helyszínek mentését vagy értesítések küldését, amennyiben egy barát vagy családtag valamelyik helyszínt épp felkereste.

Kiemelt Partnereink