Gyártók Az elektromos biciklik felé nyit a Porsche

Az elektromos biciklik felé nyit a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.03.02 11:20

Az elektromos biciklik felé nyit a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche sokáig a szebbnél szebb, ikonikus sportautóiról volt híres, de a Taycan megjelenése egy másik oldalát is megmutatta a cégnek. A gyártó komolyan veszi az elektromobilitás felé való nyitást, ennek jegyében az elektromos kerékpárok piacára is belépett.

Hirdetés

A Porsche nemrégiben szerzett 20 százalékos részesedést a Fazuában, egy holland cégben, amely könnyűsúlyú, kompakt hajtásrendszereket fejleszt elektromos kerékpárokhoz. A Fazua rendszere 4,6 kilogrammos, akár 250 watt teljesítményt kínál és 55 Newtonméter nyomaték leadására képes. A cég jelenleg villanymotorokat szállít olyan kerékpárgyártó vállalatoknak, mint a Cairn, a Canyon, a Pinarello és a Trek.

Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Porschének lehetősége van további részesedést vásárolni a cégben vagy akár teljesen át is veheti a Fazuát.

Nem ez az első eset

A Fazua-ügylet nem az első lépése a Porschének az elektromos kerékpárok piacán: a stuttgarti OEM két, az elektromos mobilitásra összpontosító vegyesvállalat létrehozásáról is megállapodott a Ponooc befektetési céggel.

Az egyik ilyen vegyesvállalat feladata egy új, „kiváló minőségű” Porsche e-bike kifejlesztése, gyártása és forgalmazása, míg a másik a mikromobilitással kapcsolatos technológiai megoldásokra összpontosít.

A Porsche jelenleg két e-kerékpárt kínál: a Sportot és az off-road Cross-t, ezeket a német Rotwild fejleszti és gyártja. A Porsche közlése szerint a cég továbbra is együttműködik a Rotwilddal, de a Ponooccal kötött új vegyesvállalat és a Fazuába történő befektetés azt eredményezheti, hogy a gyártó a jövőben több házon belüli fejlesztést hajt végre – írja az Autocar.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink