Gyártók Az Audi alatt folytathatja a Bentley

Az Audi alatt folytathatja a Bentley

autopro.hu/V.M. | 2020.10.26 12:22

Az Audi alatt folytathatja a Bentley

Fotó: Bentley Newsroom

Médiaértesülések szerint a Volkswagen átszervezésre készül, amit követően a brit luxusmárkája, a Bentley, az Audi leányvállalataként működne tovább. Az átstrukturálás célja a kettő vállalat közti szinergiák kihasználása lenne.

Hirdetés

A tervben lévő átszervezésről a német Automobilwoche jelentett vállalati forrásokra hivatkozva. A Bentley 2021-től állítólag az Audi Csoport tagja lesz, ahol Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezetőjének véleménye szerint jobb esélyekkel indulhat.

A koronavírus-járvány után a Bentley-t a brexit is kihívás elé állíthatja. Amennyiben Nagy-Britannia és az Európai Unió között nem születik szabadkereskedelmi megállapodás, a vámok nagymértékben fogják rontani a cég nyereségességét.

Ezt figyelembe véve különösen fontos lenne a költségek lejjebb faragása, például az Audi és a brit autógyártó közti szinergiák kihasználása által. Az egyik lehetőséget az Audi technológiáinak a Bentley egy új SUV-jához használata kínálhatja.

A Volkswagen, mely nem kommentálta az értesüléseket, éppen most vizsgálja át a Lamborghini, a Bugatti és a Ducati márkáinak jövőjét, annak reményében, hogy mérsékelje a költségeket, előkészülve a modellkínálatának elektrifikálását – írja a Reuters. Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, szeptemberben egy olyan híresztelés is szárnyra kapott, hogy a Bugatti horvát tulajdonba kerülhet.

Kiemelt Partnereink