Gyártók Az Aston Martin vezérigazgatója szerint elkerülhetetlen az önvezető autók elterjedése

Az Aston Martin vezérigazgatója szerint elkerülhetetlen az önvezető autók elterjedése

autopro.hu/R.M. | 2017.02.21 12:45

Az Aston Martin vezérigazgatója szerint elkerülhetetlen az önvezető autók elterjedése

Az egyetlen kérdés csupán az, hogy mikor. Ennek ellenére a brit autógyártó vezetője úgy gondolja, lesz még elég ideje a belső égésű motoroknak is.

Hirdetés

Néhány napja mutatta be az Aston Martin legújabb szuperautóját, az AM-RB 001-et a Kanadai Nemzetközi Autó Show-n. Andy Palmer, a legendás brit autómárka vezetője pedig megragadta az alkalmat, hogy megossza gondolatait az autóipar jövőjéről. Egy jövőről, amely teljesen elektromos és önvezérelt.

Palmer szerint nem az a kérdés, hogy eljön- e ez a változás, hanem, hogy mikor. Ennek ellenére a cégvezető szerint lesz még elég ideje azoknak, akik szeretik magát a vezetés élményét, ugyanis még jó pár évig, évtizedig a hagyományos autók lesznek a meghatározóak az utakon.

Ezután hozzátette, mivel az Aston Martin egy sportautómárka, ezért ők még kevésbé fogják elsietni az átállást az önvezetésre. Szeretnék, ha a technológia tényleg készen állna, mire elkezdenék alkalmazni az autóikba – írta meg az autoblog.com.

Beszédét az elektromosmotorral folytatta, amelyről a vezérigazgató szerint eldőlt, hogy a jövő elsőszámú meghajtási rendszere lesz. Nyolc éven belül az autók negyede közlekedhet majd elektromos áram segítségével világszerte.

Az Aston Martin egyébként maga is szeretne egy önvezető autót a piacra dobni, még pedig Lagonda nevű luxus szedán széria keretein belül.

Kiemelt Partnereink