Gyártók Az ablaktörlők terén is innovátor a Tesla

Az ablaktörlők terén is innovátor a Tesla

autopro.hu/Sz.K. | 2023.07.24 08:18

Az ablaktörlők terén is innovátor a Tesla

Fotó: instagram.com/teslamotors/

A Tesla ablaktörlők vezérlése a legújabb szoftverfrissítéssel könnyebbé vált a tulajdonosok számára, mivel a vállalat lehetővé tette az ablaktörlőkarok kormányról történő vezérlését, így azok könnyebben elérhetőkké váltak.

Hirdetés

A Tesla egy korábbi frissítése lehetővé tette a tulajdonosok számára, hogy az ablaktörlő sebességét a görgetőkereket balra és jobbra mozgatva irányítsák, az ablaktörlőket továbbra is a vezérlőkar lenyomásával kellett aktiválni.

Az új frissítés lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy aktiválják az ablaktörlőket, szabályozzák a sebességüket, vagy „Auto” beállításra állítsák őket, mindezt a görgetőkerék egyszerű megnyomásával. Nem kell többé a bal kar gombját nyomogatni.

A kormányvezérlés testre szabható a Vezérlés menüben, majd a középső érintőképernyőn a Kijelzőre navigálva.

Intelligens ablaktörlők

A Tesla a közeljövőben tervezi a Smart Auto Wipers (intelligens automata ablaktörlők) megjelenését is, és ezt Elon Musk vezérigazgató június 21-én egy Tweetben részletezte. Musk kijelentette, hogy a „Smart Auto Wiper” szoftver a nyáron fog megjelenni.

A korábbi intelligens ablaktörlők hasznosak voltak, de inkább luxusnak számítottak, mivel automatikusan aktiválódtak és letörölték a csapadékot, amint az a szélvédőre került.

Azonban sok probléma volt velük, mivel a tulajdonosok arról számoltak be, hogy bekapcsolódtak anélkül, hogy esett volna eső. A Tesla fejlesztései biztosan kiküszöbölik ezt a hibás működést, mivel a funkció új verziója hamarosan megjelenik – írja a Teslarati.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink