Gyártók Autopro-teszt: ideális csapatszállító a Peugeot Traveller

Autopro-teszt: ideális csapatszállító a Peugeot Traveller

Beck András | 2019.12.21 05:07

Autopro-teszt: ideális csapatszállító a Peugeot Traveller

A tényleg nagy családoknak való a nyolcszemélyes Peugeot Traveller, de céges kisbusznak is ideális választás. Fejedelmi a helykínálat, a fogyasztás pedig takarékos.

Hirdetés

Az 1,7 tonnás össztömegű kisbusz egy országúton vezető hosszabb szakaszon 6,5 liter gázolajjal is beérte úgy, hogy heten utaztunk a kocsiban. Igaz, kényelmes úrvezető-tempóban autóztunk. Autópályán, főleg lendületes tempóban azért többet kér a 150 lóerős kétliteres dízelmotor, a kilenc literes átlagot is megközelítheti az érték. Az óránkénti 130 kilométeres sebességnél 2500-at, 90-es tempónál 1700-at forog a főtengely percenként. A kedvező fogyasztást start-stop rendszer is segíti.

Könnyű a beszállás a harmadik üléssorba.
Könnyű a beszállás a harmadik üléssorba.

A maximális 110 kilowattos teljesítmény egyébként 4000-es fordulatszámnál, míg a 370 newtonméteres nyomaték 2000-nél áll rendelkezésre. A 2.0 BluHDi S&S 150 erőforrás lendületesen gyorsul, van bőven tartalék a motorban. A teljes tesztút hét liter feletti átlaga is nagyon jó egy ekkora autónál. A közepes hosszúságú Traveller 4,96 méter hosszú és 1,9 méter magas. A szélesség 1,92 centi a visszapillantó tükrök nélkül számolva.

Fejedelmi helykínálat

Méreteihez képest még sok utassal is egyszerű a be- és a kiszállás hátra a mértes tolóajtón. A Traveller második üléssorában egy-kettő arányban csúsztatható az üléspad, de mind a három támla külön dönthető A leghátsó sorban is dönthetők a támlák, ám ott három különálló ülés kapott helyet. A hosszabb utakon rendkívül kényelmes, hogy enyhén hátradönthetők a támlák.

A magas üléspozícióból jól átlátható a forgalom.
A magas üléspozícióból jól átlátható a forgalom.

Az egész ülésrendszer nagyon praktikus, nagyon gyorsan átalakítható az autó beltere attól függően, hogy több utast vagy több csomagot szeretnénk vinni egy útra. Az üléseket egy sínen lehet tologatni, ettől függően legalább 507 literes a csomagtér, de ez egészen 655 literig növelhető, úgy, hogy még nyolcan utazhatnak az autóban. Egy hosszabb nyaralásra elég csomag is elfér akár ennyi embernek az autóban. A szellőzők és a klíma a második, illetve a harmadik sorban felül középen kaptak helyet, olvasólámpa is jut mindenkinek. A vezetőülés kényelmes, az ülésfűtés a téli hideg reggeleken sokkal komfortosabbá teszi az indulást. A magas üléspozícióból jól átlátható a forgalom.

Családbarát

A középkonzolon lévő érintőképernyős kijelzőn hat gombbal érhetők el a főbb menüpontok. Természetesen USB csatlakozó is van és rengetek kis pakolóhely is. A műszerfal fölött is van egy tárolórekesz, a kesztyűtartónál kettő is található, egy felül, egy pedig alul.

A csomagtér legalább 507 literes, de ez 655 literig növelhető.
A csomagtér legalább 507 literes, de ez 655 literig növelhető.

Az első ajtók zsebei is méretesek. A nagyobb okostelefonoknak sajnos nincs jól kialakított helye a középkonzolon. A belső visszapillantó tükör mellett helyet kapott egy olyan kis visszapillantó, amelyen az autóban hátul utazókat lehet alaposabban szemmel tartani, ez igazi nagycsaládos megoldás.

Asszisztens-rendszerek

Az oldalsó visszapillantó tükörben fény jelzi, hogy ha valaki a holttérben közlekedik. Ez egy ilyen hosszú autónál rendkívül praktikus asszisztens-rendszer. Egy előzésnél már látszik az ablakon keresztül a mellettünk haladó autó eleje, amikor a visszapillantó tükörben még a hátulját is látni. Így egy átlagos autó soha nem marad rejtve a sofőr előtt. Android Auto és MirrorLink csatlakoztatható a kijelzőhöz, amelyen egyébként különböző profilok állíthatók be.

A közepes hosszúságú Traveller 4,96 centiméter hosszú.
A közepes hosszúságú Traveller 4,96 méter hosszú.

Parkolássegítő is került a tesztautóba, a radar pontosan jelzi az autó körüli objektumokat és nagy segítség annak, aki egy kicsit is tart az átlagos személyautóknál megszokottól nagyon méretektől. Nagyon hasznos éjjel a kanyarfényszóró, valamint a kísérő és a fogadó világítás. Fáradtságérzékelő is került a Travellerbe. A tesztelt Peugeot Traveller Active L2 2.0 BluHDi S&S 150 kedvezményes listaára 9,555 millió forint.

Nyolcan is kényelmesen utazhatnak.
Nyolcan is kényelmesen utazhatnak.

Kiemelt Partnereink