Gyártók Autonóm furgont mutatott be egy izraeli startup

Autonóm furgont mutatott be egy izraeli startup

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.22 17:23

Autonóm furgont mutatott be egy izraeli startup

A Leopard furgon és platformja | Fotó: Facebook/ReeAutoOfficial

Saját elektromosautó-platformjára épített egy teljesen autonóm kisteherautót a REE startup. Az izraeli cég az új modelljét, a Leopardot flottás csomagkézbesítő szolgáltatóknak, online áruházaknak és techcégeknek szánja, mégpedig a kézbesítési folyamat utolsó fázisában.

Hirdetés

Az autó alapesetben 3,4 méter hosszú és 1,4 méter széles, de a méretek a vevő igényei szerint módosíthatók: a hossz 2,9-től 3,5; a szélesség 1,2-től 1,8 méterig terjedhet, 1,4-től 2,2 méteres magasság mellett. A jármű tömege nagyjából két tonna. Alacsony és sík padlójának köszönhetően optimális helykihasználású a raktér, amiben maximum 750 kilogramm szállítható.

Az online kereskedelem nyitotta lehetőségek

Daniel Barel vezérigazgató szerint hatalmas üzleti potenciál van a last-mile delivery, azaz utolsó kilométeres kiszállítás területében. Az utolsó logisztikai lépésnek, amely által a vevő kézhez kapja a csomagot, különösen környezetkímélőnek és okosnak kell lennie, mivel a szállítójárművek általában városok utcáin dolgoznak. Barel szerint a REE kínálata páratlan autonóm és elektromos járművek terén, ha a hatékonyság és az üzemeltetés költségei és a rugalmasság fontos szempontok. A cég a karbonsemlegesség gyorsabb és nagyobb léptékű megvalósulásáért dolgozik.

A Tel-Avivban alapított, jelenleg az Egyesült Királyságban működő cég nemrég 12,5 millió angol font (5,4 milliárd forint) támogatást kapott a brit kormánytól, valamint megállapodott egy nagy amerikai vállalattal, amely a Leopard karosszériaelemeit gyártja majd — írta meg az Autocar.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink