Gyártók Átalakult a Stadler magyar leányvállalata

Átalakult a Stadler magyar leányvállalata

MTI | 2023.07.04 06:16

Átalakult a Stadler magyar leányvállalata

Fotó: Pörge Béla

Részvénytársasággá alakult a Stadler cégcsoport magyarországi vezérképviseleti feladatát ellátó budapesti leányvállalata 2023. július 1-től, a változást a projektek ellenőrzésével, a magyar beszállítói lánc erősítésével bővülő feladatkör indokolta.

Hirdetés

A Stadler Trains Magyarország Zrt. irányítását három fős igazgatóság látja el, az elnöki tisztséget Homolya Róbert tölti be, feladata a vállalat hazai stratégiájának megtervezése, végrehajtása. Az operatív munkát a vállalatcsoportnál különböző funkciókat 15 éve betöltő Kiss Csaba irányítja vezérigazgatói minőségben. A tulajdonos képviseletében a igazgatóság harmadik tagja Peter Spuhler, a Stadler vállalatcsoport elnöke.

A budapesti központ részvénytársasággá alakulása a Stadler szolnoki és pusztaszabolcsi leányvállalatainak működését és irányítását nem érintik. A Stadler budapesti központja 2005-ben alakult, hogy támogassa a Flirt motorvonatok magyarországi megrendelésének lebonyolítását. Azóta a vállalatcsoport 143 Flirt vonatot, 40 Kiss emeletes motorvonatot, és 12 Citylink tram-traint értékesített Magyarországon.

A Stadler magyarországi munkavállalóinak létszáma meghaladja a 750 főt, összesített 2022-es árbevétele több mint 57 milliárd forint volt, az előző évhez képest mintegy 6,5 százalékkal bővült.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink