Gyártók Átalakul a Ferrari vezetősége

Átalakul a Ferrari vezetősége

autopro.hu/P.B. | 2021.12.22 12:18

Átalakul a Ferrari vezetősége

Fotó: Facebook/Ferrari

A luxus sportautó-gyártó Ferrari december 20-án bejelentette, hogy az új vezérigazgató, Benedetto Vigna egyik első fontosabb lépéseként átszervezi a vezetői struktúrát, ennek részeként három felsővezető távozik a cégtől – köztük egy igazán nagy név.

Hirdetés

A Ferraritól távozó felsővezetők között találjuk Michael Leiters technikai igazgatót is, aki a közlemény szerint maga döntött a távozás mellett. Leiters távozása azért is érdekes, mert az ő vezetése alatt fejlesztette ki az olasz márka a hibridjeit.

Az átszervezés részleteit január 10-én ismertetik, de a mostani közlemény szerint az összhangban áll a Ferrari "exkluzivitás, kiválóság és fenntarthatóság stratégiai céljaival". Vigna, az iparág veteránja szeptember elején vette át a vezérigazgatói szerepet azzal a feladattal, hogy a Ferrarit bevezesse az elektromobilitás világába.

Három komoly távozó

A német Leiters mellett céget elhagyó további felsővezetők: Vincenzo Regazzoni gyártási vezérigazgató és Nicola Boari márkadiverzifikációs vezérigazgató.

A Ferrari közleménye szerint az új szervezeti keret kulcsfiguráit már megtalálták, de őket csak januárban nevezik majd ki – írja az Autoblog.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink