Gyártók Átadta az első e-SUV-jait a VinFast

Átadta az első e-SUV-jait a VinFast

autopro.hu/E.M. | 2022.09.13 11:21

Átadta az első e-SUV-jait a VinFast

Fotó: Facebook/VinFast US

A VinFast megkezdte az első, száz darabból álló, teljesen elektromos meghajtású sportkocsi-flotta átadását a helyi ügyfeleknek. A jármű amerikai szállítása pedig már decemberben megkezdődhet.

Hirdetés

„Azt hittem, novemberig kell várnom, hogy kiszállítsák az autómat, de meglepett, hogy a várakozási idő lerövidült” – mondta Nguyen Khac Chung, aki az első helyi ügyfelek között volt.

A csupán 2019-ben induló VinFast a helyi kiszállítások után hosszútávú terveiben az amerikai piacon való terjeszkedésre fókuszál. A két teljesen elektromos SUV-jával, a VF8 és a VF9 modellel reméli felvenni a versenyt a hagyományos autógyártókkal és a startupokkal, beleértve az akkumulátorok lízingelését a vételár csökkentése érdekében.

Az amerikai terjeszkedés mérföldkövei

„A VF8 első 5000 darabos tételét az Egyesült Államokba és az észak-amerikai piacokra szánjuk” - mondta a VinFast globális vezérigazgatója, Le Thi Thu Thuy a Reutersnek.

A VF8 és a VF9 járművek 42.200, illetve 57.500 dolláros induló árral kerülnek bevezetésre az amerikai vásárlók számára, az elektromos akkumulátor lízingköltségét nem számítva. Szeptembertől a vállalat azonban olyan opciókat is kínál majd az ügyfeleknek, amelyek tartalmazzák az akkumulátorokat.

Márciusban a VinFast közölte, hogy Észak-Karolinában építene egy gyártóüzemet, amelynek tervezett kapacitása kezdetben évi 150 ezer e-autó lesz. Ez hozzájárulna a vállalat azon tervéhez, hogy 2026-ig évente 750 ezer elektromos járművet adjon el – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink