Gyártók Appal csábítana át elektromos modellekre a hibrid tulajokat a Volvo

Appal csábítana át elektromos modellekre a hibrid tulajokat a Volvo

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.22 04:23

Appal csábítana át elektromos modellekre a hibrid tulajokat a Volvo

Fotó: Volvo Media

Nevezhetjük az applikációt az elektromos autók lépésszámlálójának: a Volvo Cars funkciók sorát teszi elérhetővé az új „Volvo on Call” okostelefonos applikációjában, melynek köszönhetően a Volvo plug-in hibrid autók vezetői mostantól még több részletet tudhatnak meg vezetői szokásaikról.

Hirdetés

A Volvo Cars számos kiegészítő funkcióval ösztönözné a Volvo plug-in hibrid tulajdonosokat, hogy autójukat minél gyakrabban töltsék és vezessék teljesen elektromos üzemmódban. A gyártó további célja ezzel, hogy általánosan növelje az elektromos autók előnyei és a fenntartható mobilitás iránti érdeklődést.

Az újonnan fejlesztett „Volvo on Call” applikáció betekintést nyújt a felhasználóknak, hogy megtekintsék mennyit vezettek teljesen elektromos módban, illetve számos más mérőszám mellett lássák az áram- és üzemanyagfogyasztásukat. Az idei év során tovább bővül még a szolgáltatás azzal, hogy a plug-in tulajdonosok megtekinthetik vezetésük szén-dioxid lábnyomukra tett hatását, illetve kimutatásokat arra vonatkozóan, hogy mennyi költséget sikerült megtakarítaniuk a teljesen elektromos üzemmód használatával.

Könnyebbség a mindennapokban

„Szeretnénk, ha a „Volvo on Call” applikáció megkönnyítené fogyasztóink életét és személyre szóló élményt teremtene” – nyilatkozta Ödgärd Andersson, a Volvo Digitális vezetője. „Ahogy egyre összekapcsoltabbá válik az autó, úgy növekszik az applikációban rejlő lehetőség. Célunk, hogy az applikáció egyre inkább a Volvo részévé váljon, olyannyira, mint az autó maga.”

Az ajánlat ideje alatt vásárolt Volvo Recharge modellek esetében a platform tájékoztatást nyújt a vezetőknek a tavaly megkezdett villamosenergia-visszatérítés állapotáról is. A Recharge az összefoglaló név, melybe minden tölthető, teljesen elektromos és plug-in hibrid motorral felszerelt Volvo beletartozik.

Az új „Volvo on Call” funkciókat minden 2015 után értékesített, SPA és CMA alapra gyártott Volvo plug-in hibrid modellbe beépítették, melyeket a világ 47 olyan országában értékesítettek, ahol a „Volvo on Call” szolgáltatás elérhető. Kínában hasonló funkciókat fognak a népszerű WeChat platformba építeni.

Úton a fenntartható jövő felé

„Hiszek benne, hogy ahogy a lépésszámláló segít abban, hogy az emberek többet mozogjanak, ha a felhasználók több információt kapnak a vezetési szokásaikról, az hozzájárulhat ahhoz, hogy még inkább fenntartható módon közlekedjenek” – mondta Björn Annwall, a Volvo Cars Európáért és Középkelet-Afrikáért felelős vezetője. „A plug-in hibrideket részidős elektromos autóknak tekintjük, amik segíthetnek abban, hogy átalakítsák a fogyasztói szokásokat és kitapossák az utat a teljesen elektromos autókra való átálláshoz.”

A Volvo Cars az első autógyártók között volt, mely elköteleződött a teljes elektrifikáció és a hagyományos belsőégésű motoron túli hosszú távú jövő mellett. A plug-in hibrid eladásokat tekintve máris piacvezetőnek számít, amely a társaság teljes értékesítésének közel 25 százalékát teszi ki Európában.

A következő 5 évben a Volvo Cars egy teljesen elektromos autókból álló sorozatot dob piacra, mely összhangban áll a gyártó azon törekvéseivel, hogy 2025-re globális eladásainak 50 százalékát teljesen elektromos autók tegyék ki, a többi pedig hibrid legyen. Az első teljesen elektromos autó, az XC40 Recharge P8 sorozatgyártása az idei év második felében indul Gentben, Belgiumban.

Minden jelenleg rendelhető Volvo modell elérhető Recharge változatban is, kezdve a kisméretű XC40 SUV-től a 60-as sorozaton át egészen a márka zászlóshajó modelljéig, a nagyméretű XC90 SUV-ig. Jelenleg a Volvo az egyetlen gyártó, melynek teljes modellkínálata elérhető plug-in verzióban is.

Kiemelt Partnereink