Gyártók Amikor azt hinné az ember, hogy ebben nincs több, kijön a VW a kabrió SUV-val

Amikor azt hinné az ember, hogy ebben nincs több, kijön a VW a kabrió SUV-val

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.02 13:33

Amikor azt hinné az ember, hogy ebben nincs több, kijön a VW a kabrió SUV-val

Zöld utat kapott a T-Roc alapjaira épülő új kabrió: a Volkswagen első nyitható tetejű SUV modelljét 2020 első félévében kezdik gyártani.

Hirdetés

A felügyelőbizottság hétfői ülésén határozott arról a több mint 80 millió eurós befektetésről, amely az osnabrücki gyártási helyszínt érinti, és amely a termelés elindításához szükséges.

A márka egyre inkább SUV specialista márkává válik. A T-Roc alapjaira készülő kabrió modellel pedig ismét bővül a kínálat. Különösen örülök annak, hogy számíthatunk az osnabrücki dolgozók kabrió modellekkel kapcsolatos évtizedes tapasztalataira mondta el dr. Herbert Diess vezérigazgató.

Az SUV modellek jelenleg kulcsfontosságú szerepet töltenek be a csoport központi márkájának növekedésében. 720 ezer kiszállítással a Tiguan egyike a 10 legkeresettebb modellnek világszerte. 2020-ig a márka 20 modellre kívánja bővíteni SUV kínálatát világszerte. Ekkor várhatóan 40 százalék körül mozog majd az értékesített autók között az SUV modellek aránya. A SUV szegmens jelenleg egyike a leggyorsabban bővülő kategóriáknak az autóipari ágazatban.

Az új kabrió gyártásába történő több mint 80 millió eurós beruházás lehetővé teszi a gyártási technológia, az összeszerelés és a logisztika átfogó modernizálását Osnabrückben. A felfutási fázist követően a tervezett gyártási kapacitás eléri a 20 ezer autót évente.

A Volkswagen Osnabrück GmbH jelenleg közel 2 300 dolgozót foglalkoztat. 2017-ben több mint 76 000 jármű készült itt. Jelenleg a Tiguan és a Porsche Cayman gyártását végzi, illetve itt történik Fabia modell fényezési munkáinak egy része is.

Kiemelt Partnereink